https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Dijaki za izobraževanje za deficitarne poklice lahko dobijo štipendijo

15.06.2016 ob 7:30  

Kljub temu, da se šolsko leto 2015/16 še ni zaključilo, pa predvsem osnovnošolci, ki bodo konec junija zaključili osnovno šolo, že vedo, kje bodo šolanje nadaljevali.  V Sloveniji in v Pomurju je še vedno veliko število poklicev, ki so deficitarni, zato naj ne bo odveč podatek, da dijaki za izobraževanje v teh poklicih tudi za šolsko leto 2016/17 lahko pridobijo štipendije.

Štipendije bo dijakom, ki se bodo odločili, da bodo v šolskem letu 2016/17 obiskovali 1. letnik srednjega poklicnega izobraževanja, podelil Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije. Na voljo bo 1000 štipendij, vsak posameznik bo na mesec prejel 100 evrov. Štipendija se bo podelila za celotno obdobje šolanja. Če bo prijav več, kot je razpisanih štipendij, bo o izbiri kandidata odločala višja povprečna ocena v zaključnem razredu osnovne šole in višja povprečna ocena izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole.

 

Foto: arhiv Pomurec.com

In kateri poklici so deficitarni?

Za štipendije lahko dajo vlogo vsi, ki se bodo začeli izobraževati za kamnoseke, izdelovalce kovinskih konstrukcij, dimnikarje, gozdarje, pečarje, slikopleskarje-črkoslikarje, izvajalce suhomontažne gradnje, kleparje-krovce, zidarje, mizarje, mesarje, peke, avtokaroseriste, električarje, oblikovalce kovin in orodjarje. Rok za oddajo vloge za štipendijo je od 15.6.2016 do 20.9.2016.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.