https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

PGD Boreci zadovoljni z dosežkom na državnem mladinskem gasilskem tekmovanju v Kopru

16.6.2016  

Minulo nedeljo se je v Kopru odvijalo Državno mladinsko gasilsko tekmovanje, na katerega so se uvrstili najmlajši člani PGD Boreci, ki pa so v tem letu prestopili v kategorijo mladincev. Tako so jih na državnem tekmovanju zastopali pionirji v popolnoma novi pomlajeni postavi, katere najmlajša člana štejeta 6 let.

Na težko pričakovano dolgo pot proti Kopru so se minulo nedeljo odpravili z velikimi pričakovanji in radovednostjo z avtobusom že ob 6. uri zjutraj. Z vmesnimi postanki in gasilsko malico je njihova pot proti obali hitro minila. Na poti so njihove pionirje spremljali starši in prijatelji, v podporo in motivacijo sta z njimi z veliko dobre volje potovala tudi predsednik komisije za mladino pri Gasilski zvezi Križevci Denis Čuk in predsednik Gasilske zveze Drago Rakuša, iz Kopra pa se je proti domu z njimi vračal tudi podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in član njihovega društva Milan Antolin. Ta je izrazil zadovoljstvo nad tem, da je na tekmovališču lahko spremljal veščine in spretnosti pionirjev njihovega gasilskega društva.

Pionirji so se tekmovanju izredno potrudili in uspešno izvedli svoje naloge. Pomerili so se v vaji z vedrovko, v štafeti in vaji razvrščanja in za seboj pustili kar 20 ekip.

Uvrstitev na državno tekmovanje je za društvo velik uspeh, kajti zavedajo se, da je v Sloveniji preko 1.300 gasilskih društev organiziranih v 17 regij. Na samem državnem tekmovanju pa lahko nastopajo le najboljše tri ekipe iz vsake regije. Mnogo Gasilskih zvez in še več gasilskih društev ni imelo niti ene tekmovalne enote na državnem tekmovanju, njihovo društvo pa je v letošnjem letu imelo ekipo na državnem tekmovanju, na kar so izjemno ponosni. Za takšen uspeh pionirjev pa sta, poleg samih tekmovalcev, zaslužna tudi  mentorja David in Katja Mertuk, ki sta veliko časa in truda vložila v pripravo na tekmovanje. Na vajah je na otroke prenašal svoje znanje in izkušnje tudi poveljnik GZ Križevci Milan Antolin.

Foto in tekst: PGD Boreci

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.