https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dobra volja peljala pohodnike po Martjanski poti

Martjanci, 19.06.2016 ob 8:00  

Pohodniki in pohodnice, ki so se udeležili pohoda po Martjanski poti, so se zbrali pri ŠRC Martjanci. Dobro razpoloženi, čeprav maloštevilni,  so se podali na pot odkrivat lepote Martjancev in okolice.

Prireditelj pohoda je bil TD Martin Martjanci. Poleg pohoda je potekala tudi nordijska hoja. Pohodniki in pohodnice so se zbrali in uživali v lepi sončni junijski soboti. Predstavnice TD Martin Martjanci so jih prisrčno sprejele in v pozdravnem nagovoru podale nekaj informacij o njihovem turističnem društvu in o samem pohodu. Povedali so, da TD Martin Martjanci deluje 14 let in so organizator številnih prireditev. Pri določenih se povežejo s TIC Moravske Toplice. Trasa tokratnega pohoda je bila dolga 8 kilometrov in je pohodnike vodila po relaciji Martjanci-M.Toplice-Noršinci-Martjanci. Po povratku pa so jih pogostili z langašem.

Pohod so do sedaj organizirali že približno pet krat in ga včasih združili tudi s kakšnim dogodkom, kot na primer s postavljanjem klopotca. Vse to s ciljem, da bi privabili čim večje število ljudi.  Pri TD Martin Martjanci pravijo, da je Martjanska pot primerna tudi za vozičke, kar pomeni, da se na progo lahko podajo tudi družine z majhnimi otroki in tudi invalidi. Bi pa v prihodnje želeli to še nadgraditi. Prav tako so dobili odobren projekt, v sklopu katerega bodo pri ŠRC Martjanci poskusili postaviti fitnes na prostem. Po vseh podanih informacijah, so se pohodniki s strumnim korakom podali na pot.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2016 ob 8:20 yx... gost

      redna gužva je bijla na cesti

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2016 ob 10:16 gost

      Glavno , da so uživali !? A je bilo tudi kaj sek...?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.