https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Domu starejših Rakičan priredili piknik za vse generacije

Rakičan, 19.06.2016 ob 7:00  

Dom starejših Rakičan priredil tradicionalni piknik za svoje stanovalce, ki nikogar ni pustil ravnodušnega.

Dom starejših Rakičan je priredil tradicionalni poletni piknik za svoje stanovalce in njihove sorodnike ter znance in prijatelje. Ob lepem vremenu se je zbralo veliko število obiskovalcev, ki so uživali ob bogatem kulturnem zabavnem programu. Ob tem so svoje dodali tudi govorniki, ki so izrazili zadovoljstvo nad podobo doma, ki ga predstavljajo v javnosti.

Prvi je vse navzvoče pozdravil direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj. V svojem govoru je poudaril, da letos praznujejo jubilejno 65. letnico delovanja. Ponosni so na prehojeno pot in zrejo optimistično naprej. Odprli smo nove enote v Svetem Juriju leta 2007 in v Murski Soboti leta 2011." V letih 2012 in 2013 je sledila energetska prenova doma v Rakičanu in odprtje novega oddelka za demenco. Dobro počutje vseh sodelujočih je naša glavna skrb in cilj, kateremu stremimo vsak dan", je zaključil Hoblaj.

Svoje dodala še namestnica direktorja za ZNO, Nada Hercan. Spomnila se je, da deluje že v domu 20 let in je zamudila le en tradicionalni vsakoletni piknik. Poudarila je, da je današnji dan pomemben za vse nas. Dobro sodelovanje, spoštovanje in odnos zaposlenih do stanovalcev je temelj uspeha, ki ga Dom starejših Rakičan izvaja že 65. leto delovanja.

Stanovalcem se je priklonil tudi župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. Spomnil se je, kako je včasih imel dom starejših slabšalni predznak, ko so se hoteli sorodniki rešiti svojih svojcev. Danes Dom starejših v Rakičanu predstavlja vrhunsko ustanovo, ki skrbi za kvalitetno preživetje svoje tretje življenske poti.

Stanovalce, sorodnike in ostale obiskovalce je najbolj razveselil kulturni program, kjer so nastopili rogisti iz Križevcev, pevski zbor Maj, recital gospe Novakove, kvartet pozavn iz Glasbene šole v Murski Soboti. Največ navdušenja in smeha na lice obiskovalcem pa je privabila skupina Žoga bend, kjer so zaposleni in stanovalci prikazali zanimivo bobnarsko tehniko na žogah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.