https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Matjaž Jureš iz Križevcev pri Ljutomeru dobitnik priznanja za posebne dosežke 2015

21.06.2016 ob 9:30  

Mladinski svet Slovenije je pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja razglasil najboljše prostovoljce in prostovoljske projekte za leto 2015. V natečaj je letos prispelo 220 prijav. Med nagrajenci tudi Matjaž Jureš iz Križevcev pri Ljutomeru. Zaključno prireditev natečaja je na Brdu pri Kranju gostil predsednik RS Borut Pahor.


Komisija, ki je odločala o Naj nazivih se je odločila podeliti še tri posebna priznanja. Med prejemniki je tudi Matjaž Jureš iz Križevcev pri Ljutomeru, ki je prejel priznanje za posebne dosežke. Jureša je predlagal Dom starejših občanov Ljutomer, in sicer za prostovoljno delo z osebami z demenco. Delo z osebami z demenco je zahtevno in ne more ga opravljati vsak. Matjaž s svojim čutom za ljudi, pozornostjo, odgovornostjo in skrbnostjo skrbi za dobro voljo, pogum in tolažbo stanovalcev Bivalne enote DSO Ljutomer Stročja vas.

Priznanja v različnih kategorijah so podelili Boris Koprivnikar, minister za javno upravo, Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, in Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije.

Foto: predsednik.si

Najboljše prostovoljce za leto 2015 je nagovoril predsednik države Borut Pahor, ki je spomnil na obletnico, ki jo bomo slavili v naslednjih dneh, na 25. obletnico samostojnosti in suverenosti Republike Slovenije. Povedal je, da je tega dne zbranih veliko obrazov, ki je mlajših od naše države. In ti mladi obrazi se, tako kot tudi on sam, sprašujejo, kakšna bo Slovenija čez petindvajset let. Dodal je, da so v prvih petindvajsetih letih bili cilji doseženi, saj je Republika Slovenija danes samostojna, varna in v mednarodni skupnosti uveljavljena država. Poudaril pa je tudi, da je odgovor na vprašanje, kakšna bo naša prihodnost delno odvisen tudi od nas samih. Kajti veliko je odvisno od vprašanja ali si bomo nasprotovali ali bomo sodelovali? Nadalje je dodal, da smo danes samostojni zato, ker smo petindvajset let nazaj sodelovali - kljub temu, da so bile razlike med nami morda še bolj globoke kot so sedaj. In drugič, da moramo sami sebe vprašati, kaj lahko damo, ne da bi pričakovali nekaj v zameno. Biti moramo aktivni državljani in prispevati k ustvarjanju bolj poštene, odprte in homogene družbe. Hkrati se je tudi zahvalil, da lahko tega dne nagovori prostovoljce, ki svoj prosti čas posvečajo ustvarjanju bolj solidarne in humane družbe, saj tudi zato lahko na prihodnost gledamo z upanjem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.