https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: V Črenšovcih nastopilo rekordno število mladih talentov

Črenšovci, 24.6.2016  

Na Osnovni šoli Franceta Prešerna je potekal že 8. mednarodni Festival talentov 2016, na katerem je v 56 nastopih nastopilo rekordno število, preko 160 mladih talentov iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije.

 

Festival je namenjen talentiranim in posebej nadarjenim učencem in dijakom, ki lahko na festivalu predstavijo svoje dosežke in sposobnosti. Osnovna šola Črenšovci je ena izmed prvih šol v Sloveniji, ki je letos prejela certifikat za Talent točko.

Festivala talentov so se udeležile še druge šole iz Slovenije poimenovane po Francetu Prešernu. Na festivalu so se z različnimi zanimivimi eksperimenti in odprto kuhinjo predstavili tudi dijaki Gimnazije iz Murske Sobote. Obenem so se prestavili še njihovi dijaki, ki so dosegli pomembne uspehe na različnih področjih.

Dijaki Ekonomske šole iz Murske Sobote so se predstavili s projektom in podjetjem Up trendi d.o.o. Na festivalu se je predstavila tudi Zdravstvena šola Murska Sobota. Svojo šolo pa so predstavili tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera in dijaki Biotehniške šole Rakičan. Učenci Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj so se predstavili z roboti in avtomatom za bonbone.

Na festivalu so sodelovali tudi dijaki Gimnazije iz Bad Radkersburga iz Avstrije. Učenci umetniške OŠ Monošter so pripravili razstavo umetniških del.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.