https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Lendava potrdila predlog o podeljevanju enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka

22.06.2016 ob 11:00  

Občinski svet občine Lendava je na korespondenčni seji potrdil pravilnik o podeljevanju enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka. Namen predlaganega pravilnika je pomoč družinam in zagotavljanje višje kakovosti življenja.

Občinski svet občine Lendava je s sprejemom proračuna občine za leto 2016 zagotovil sredstva za izplačilo enkratnih denarnih pomoči ob rojstvu otroka v višini 15.000 EUR. Zaradi zagotavljanja čim bolj transparentnega in enostavnega postopka sta se Občina Lendava in Center za socialno delo Lendava dogovorila o sodelovanju. Center za socialno delo Lendava bo preko svojih postopkov, ki jih vodi na podlagi Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, Občini kvartalno posredoval seznam tistih upravičencev, ki so privolili, da se jih uvrsti na seznam. Občina bo upravičencu posredovala čestitko in obvestilo glede izplačila enkratne denarne pomoči.

Foto: lendava.si

Višina enkratne denarne pomoči bo odvisna od vsakoletnih sredstev v proračunu občine za ta namen in od predvidenega števila rojenih otrok v koledarskem letu. Sklep o višini enkratne denarne pomoči bo za vsako proračunsko leto izdal župan Občine. Za letošnje leto višina enkratne denarne pomoči znaša 160 evrov.

Prvi seznam upravičencev po tem pravilniku bo Center za socialno delo Lendava Občini posredoval za obdobje od 1. januarja do 30. junija 2016, v prihodnje pa kvartalno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2016 ob 13:30 prekmurje zbudi se gost

      "Namen predlaganega pravilnika je pomoč družinam in zagotavljanje višje kakovosti življenja"-se glasi moto lendavske občine. Zdaj ne vem če se to občinari šalijo ali mislijo da bodo z 160 evri, res pripomogli k boljši kakovosti življenja mladih. To ne velja samo za lendavsko občino ampak za vse pomurske občine, da enkratni zneski ne bodo pomagali mladim pa tudi če so nekoliko višji (npr.1000evrov M.toplice). Mladim lahko pomagajo cenejša in dostopna stanovanja-predvsem neprofitna, ter nova delovna mesta z višjo dodano vrednostjo, kar pa večina pomurskih občin in županov ne zna in ni sposobna zagotoviti .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.