https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

MPZ LA TI DO OŠ Križevci pri Ljutomeru iz tekmovanja v Bratislavi z odličnim drugim mestom

25.06.2016 ob 13:00  

Minuli petek so se pevke mladinskega pevskega zbora LA TI DO Osnovne šole  Križevci pri Ljutomeru in spremljevalci odpravili v Bratislavo na mednarodno tekmovanje pevskih zborov. Po zlatem priznanju na državnem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Zagorju, so tokrat domov prinesli srebrno priznanje na mednarodnem zborovskem festivalu v Bratislavi.

Ko so prispeli v Bratislavo, so  se namestili v hotelu Junior. Kasneje so imeli kosilo, nato intenzivno vajo, kratek in sproščujoč odmor v sobi in na koncu večerjo. Hitro so se odpravili spat, saj so vedeli, da jih drugi dan čaka pomembno tekmovanje. Zjutraj so se pevke oblekle v črna svečana oblačila s svetlozelenimi šali, imele še zadnjo vajo pred nastopom in z velikimi pričakovanji odšle na nastop v čudovito in zelo akustično dvorano. Izbrane pesmi  so odlično odpele in njihova zborovodkinja Renata Mikl je bila več kot ponosna nanje.

Popoldne je sledil sprehod po lepi Bratislavi. Imeli so tudi eno uro prostega časa, ki  so ga izkoristili za manjše nakupe. Po večerji so bili nestrpni in so težko čakali na razglasitev rezultatov. Ko so zaslišali:»LA TI DO from Slovenia!«, so utihnili in v nadaljevanju slišali le še, da so prejeli srebrno priznanje. Skočili so v zrak in se pričeli veseliti. Zmanjkalo jim je le 0,25 točke do zlata. Stopili so na avtobus in se odpeljali domov polni prijetnih vtisov in ponosni, saj so ime njihove šole in odličnega pevskega zbora ponesli v svet.

V vseh teh mesecih so se veliko pripravljali na to tekmovanje, bili so motivirani, doživeli so  zanimivo in nepozabno izkušnjo na tekmovanju v tujini in hvaležni so njihovi učiteljici Renati, da jih je vseskozi odlično vodila, tako da se njihovo srebro zlato lesketa.

Foto: OŠ Križevci

Tekst: Eva Dragović, 7.b OŠ Križevci

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.