https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Gradu pravijo:» Domovina je tam, kjer je moje srce«

25.06.2016 ob 7:00  

Osnovna šola Grad in Občina Grad sta povabila na proslavo ob dnevu državnosti ter 25-letnici samostojnosti Slovenije. Proslava je potekala v kulturni dvorani pri Gradu. V zaključku proslave je sledila še podelitev priznanj najuspešnejšim učencem OŠ Grad v šolskem letu 2015/2016.

Zbrane je najprej nagovorila županja občine Grad Cvetka Ficko, ki je povedala nekaj misli o domovini. Predvsem je izpostavila pomembnost tega, da nikoli ne smemo pozabiti na to, kako pomembna je bila osamosvojitev. Tako za državo, kot za slehernega med nami. Da so takoj od začetka bila velika pričakovanja in cilji, vendar pa se čisto vse od tega ni uresničilo. Gospodarska kriza je odnesla veliko delovnih mest in tudi ostale vsakodnevne gospodarske in politične novice niso preveč optimistične. Fickova je hkrati pozvala vse odločilne veje oblasti v državi, da ukrepajo. Posamezniki pa se moramo zavedati, da bo potrebno prisluhniti sočloveku. Proti koncu nagovora se je poslovila od devetošolcev in jim zaželela veliko uspeha in zaupanja vase na njihovi nadaljnji poti. Dejala jim je, da naj se zavedajo, da so tako vzponi kot tudi padci del življenja, vendar naj zaupajo v to, da jim bo družina vedno stala ob strani. Ostalim učencem pa je zaželela lepe počitnice.

Besedo je predala Ivanu Smodišu iz OZVVS Murska Sobota, ki je spregovoril o deset dnevni vojni za Slovenijo. Poudaril je, da smo Slovenci stoletja živeli pod tujo oblastjo, zato je osamosvojitev prav gotovo ključni dogodek v naši zgodovini. Konec osemdesetih je bil čas sprememb tako v Evropi, kot tudi v Sloveniji, je dodal. Da pa smo naš cilj dosegli, za to so zaslužni tako pripadniki obrambnih sil kot civilno prebivalstvo. Nadaljeval je, da je po bojih bilo zajetih 500 pripadnikov JLA, velika količina streliva, bile pa so tudi smrtne žrtve. Opozoril je, da smo dosegli velik cilj: osamosvojitev, a je potreben tudi premik v glavi ljudi v to smer. Kajti, na samostojni poti so težave neizogibne, zato je še toliko bolj pomembno vedeti se z njimi spopadati. Moramo se naučiti tudi bolj ceniti vrednote, ki jih kot narod še vedno premoremo, marsikateri narod pa jih je že zdavnaj izgubil: cenimo družino, smo marljivi in prijazni, cenimo prijateljstvo. Je žal velikokrat za opaziti, da so te naše vrednote v tujini bolj cenjene, kot v lastni državi, je zaključil.

Po nagovorih, ki sta prav gotovo marsikomu dala misliti, se je prireditev nadaljevala z bogatim kulturnim programom, v katerem so nastopili učenci in učenke OŠ Grad. Tudi ti so pokazali, da svojo državo imajo radi, da veliko razmišljajo o njej in da jo cenijo. V zaključnem delu prireditve je ravnatelj OŠ Grad Viktor Navotnik k sebi na oder povabil učence, ki so v tem šolskem letu bili uspešni na številnih različnih področjih. Izročil jim je darila in jim zaželel vse dobro tudi v prihodnjem šolskem letu oz. na nadaljnji poti šolanja. Preden je strnil prireditev, je zbrane obvestil, da je OŠ Grad postala Kulturna šola 2016 in da bodo septembra na OŠ Petrovče prejeli priznanje. Hkrati se je zahvalil vsem, ki so se za to trudili, staršem in učencem pa hkrati obljubil, da si bodo tudi v prihodnjem šolskem letu s sodelavci prizadevali, da bodo na šoli imeli dobre pogoje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2016 ob 11:27 gost gost

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.