https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Beltincih ob državnem prazniku - »Skupaj lahko dosežemo marsikaj«

Beltinci, 25.06.2016 ob 10:00  

Tudi v Beltincih so pripravili osrednjo slovesnost ob dnevu državnosti, ki je potekala na grajskem dvorišču. Slavnostni govornik je bil Milan Kerman, župan Občine Beltinci. V kulturnem programu je nastopil komorni zbor Orfej, ki je za svoje nastope prejel številne prestižne nagrade.

 

Ob praznovanju dneva državnosti so se v Beltincih spomnili znamenitega Avsenikovega verza »Slovenija – od kod lepote tvoje? Pozdravljamo te iz srca in srečni tu smo doma, Slovenija – naj tebi pesem poje, ne išči sreče drugod, kot le doma.«

Župan Občine Beltinci Milan Kerman je v svojem nagovoru povedal, da so številni rodovi sanjali o samostojni državi Sloveniji, ki se je uresničila pred petindvajsetimi leti in takrat so dolgoletne sanje postale resničnost. Pravljica in sanje pa takrat niso trajale dolgo, saj se je takratno vodstvo jugoslovanske vojske odločilo, da bo na silo z vojsko in orožjem poskusilo preprečiti odločitev Slovenije za samostojno pot. Zato je pomembno, da se spomnimo tudi žrtev in tega, da smo kljub svoji majhnosti bili sposobni izbojevati in doseči samostojnost naše države. Zaradi tega bi klub svoji majhnosti morali zaupati vase in biti ponosni na svoje dosežke, saj smo v preteklosti že dokazali, da lahko skupaj dosežemo marsikaj.

Kljub temu, da so bile storjene napake je potrebno biti ponosen na dosežke in poudarjati pozitivne stvari, ki smo jih v tem času dosegli. Naša država je šla skozi različne krize. Še največja pa je kriza vrednot in katere bo ponovno potrebno postaviti na svoje mesto. Župan je čestital vsem ob državnem prazniku v upanju, da bomo tudi v prihodnje znali stopiti skupaj in delovati složno.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2016 ob 13:12 gost

      Ali je tole občinska proslava Občine Beltinci ? Sramota , pa tole ne moreš verjeti ! Občinska služinčad in nekaj ritoliznikov , mojbog kam smo prišli ? Kdo je odgovoren za tole porazno stanje v občini ? Župan in ZTK sta največja krivca za takšno porazno stanje v občini ! V Beltincih še zmeraj sanjajo--na občini in zastojn verz o d k o d l e p o t e t v o j e ! ????

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2016 ob 8:23 kulturnik gost

      gost: Pa če bi ti bil prisoten, bi bilo najboljše! Uspeh proslave je odvisen ravno od takšnih zanikrncev kot si ti. Program dober, takšnih, ki niso odgovorni niti do sebe, pa ne moreš privleči za ušesa.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2016 ob 9:28 gost

      Lepa enotnost, babice in dedki imajo kmečko penzijo 200 eur, romi pa mladi in zdravi za čez 400 eur doma ležijo (da ne omenim Strojanovih, kako lepo jim gre pa noben ni zaposlen in jih je že čez 70), in taka politika vodi k enotnosti?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2016 ob 9:30 gost

      ...in enakopravnosti?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2016 ob 10:03 gost

      cigani so last države dobijo pomoč 400 evrov sastonj hrano in samo deco okrog pošiljajo fektarit po vaseh naj majo svojo tovarno na pušči

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.06.2016 ob 14:08 gost

      ( kulturnik ) nekaj te zelo žuli ! resnica pa močno boli ! ni potrebno vlačiti , sami bi radi prišli , ampak z takimi kot si ti pa niti pod razno NE !!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.06.2016 ob 20:22 gost

      SRAMOTA...ZAPOSLENI NA OBČINI,KERI SO MOGLI PRITI, PA RITOLIZNIŠKI SVETNIKI SO BILI N PROSLAVI...TOTALNA SRAMOTA KERMAN, ZELO SLAB ŽUPAN SI, TO SE VIDI TU RAJŠI NEBON VEČ NIKAJ PISAL, KA NEBON KOGA UŽALIL, MED TEMI KA SO NA SLIKAJ

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.