https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Še vedno ni zagotovljenih sredstev za vojašnico v Murski Soboti

Murska Sobota, 14.03.2011 ob 7:39  

Prejšnji teden je bil razgrnjen prostorski načrt za vojašnico Berek, kar pa ne pomeni, da je sama gradnja kaj bližje, saj Ministrstvo za obrambo nima zagotovljenih sredstev za investicijo.

Čeprav je v Srednjeročnem obrambnem programu 2007-2012 zapisano, da bo do leta 2012 v Murski Soboti na novi lokaciji Berek izgrajena nova vojašnica za potrebe namestitve enote do ravni bataljona, pa se to zdi praktično nemogoče. Že lansko leto nam je Ministrstvo za obrambo pojasnilo, da sredstev za novogradnjo ni in da bi morali za to nujno prodati obstoječo vojašnico v Murski Soboti, tudi do danes pa se stališče ni spremenilo.

Napovedovala se je cenitev vojašnice za pripravo predloga prodajne pogodbe, vendar do tega še ni prišlo. "Vojašnica pri Murski Soboti ni v načrtu prodaje za leto 2011, zato tudi cenitev ni bila naročena," pravijo na obrambnem ministrstvu.

Če ne bo zagotovljenih sredstev, gradnje ne bo

Torej razgnitev prostrskega načrta, ki bo trajala do 8. aprila, še ne pomeni, da bo do gradnje sploh prišlo. V teoriji naj bi po sprejetju odloka OPPN na mestnem svetu, sledili postopki za pridobitev gradbenega dovoljenja, izdelati pa se bo moral projekt za izvedbo in investicijska dokumentacija. "Investicijski program, ki bo strokovna podlaga za investicijsko odločitev, bo pripravljen predvidoma konec letošnjega leta," so nam o nadaljnjih postopkih povedali z Ministrstva za obrambo. A vse to bo zaman, če ne bo zagotovljenih sredstev iz državnega proračuna.

Sedanja vojaška skladišča na lokaciji Berek

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.