https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Zdravko Mauko-Magi z Melov postal trikratni državni prvak med veterani

1.7.2016  

Na stadionu Portoval v Novem mestu je potekalo Odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane in veteranke. Zdravko Mauko-Magi, član ŠD Radenci, je postal kar trikratni državni prvak.

Nastopilo je več kot 200 atletov iz Hrvaške, Srbije, Italije, Madžarske in za državno prvenstvo iz Slovenije. Med njimi je bil tudi Zdravko Mauko-Magi z Melov, član Športnega društva Radenci, ki je postal državni prvak v kategoriji 55-60 let teku na 100 metrov z ovirami, troskoku in metu kopja, poroča prlekija on net. V troskoku je postavil novi državni rekord s skokom 982 centimetrov. Prej je bil rekorder Drago Pipan iz Kranja z 959 centimetri.

Foto: novice.najdi.si

Najstarejša udeleženca na tekmovanju sta bila Mira Puhar 78 let iz Kopra, ki je tekmovala v skoku v daljino, metu kopja in teku na 200 metrov. Miro Rant iz Kranja star 85 let pa je tekmoval v tekih na 100, 200 in 800 metrov. Medalje najboljšim je podeljeval atlet Krke iz Novega mesta, sedaj že tudi veteran Igor Primc, državni prvak v metu diska, ki je dvakrat nastopil na Olimpijskih igrah in drugih velikih tekmovanjih.

Foto: atletskiklub-nm.si


V prihodnje bo večina atletov veteranov tekmovala na prvenstvu Hrvaške v Zagrebu in Madžarske v Budimpešti. Od 16. do 19. septembra pa na 26. Balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane v Beogradu.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2016 ob 15:17 gost

      Bravo Magi za vztrajnost in borbenost!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.