https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lipovcih ustvarjalno na mednarodni likovni koloniji

Lipovci, 01.07.2016 ob 7:00  

Ta teden poteka v Lipovcih 24. Mednarodna likovna kolonija Izak-Lipovci 2016. Likovna kolonija poteka od 26. junija pa vse do nedelje 3. julija 2016. Na letošnji likovni koloniji sodeluje dvanajst umetnikov iz petih držav. Mednarodna kolonija poteka v organizaciji društva za napredek umetnosti Aquila.

 

Umetniški vodja letošnje kolonije je akademski slikar Peter Vernik iz Maribora. Na koloniji lahko sodelujejo akademsko in pedagoško izobraženi umetniki. Izjemoma tudi povabijo, koga brez formalne izobrazbe, če se je s svojim ustvarjanjem že dokazal in uveljavil. Na koloniji se v glavnem ustvarjala v slikarstvu in nekaj malega še v kiparstvu.

Na letošnji koloniji sodelujejo naslednji umetniki Monica Gobatto (Benetke, Italija); Daniel Homšak (Ljubljana); Müfit Isler (Istanbul, Turčija); Robert Jurak (Logarovci); Helga Maria Niederl (Tieschen, Avstrija); Ahmet Özel (Istanbul, Turčija); Anže Gallus Petelin (Kamnik pod Krimom); Franc Poredoš (Beltinci); Anna Plachecka Sniadach (Klucze, Poljska); Iwona Skupinska (Boleslaw, Poljska); Karmen Smodiš (Strehovci) in Brane Širca (Ljubljana).

Umetniki so prispeli v nedeljo in se nastanili pri družinah v Lipovcih. V nedeljo so si ogledali otvoritev razstave umetniških del 52. slikarske kolonije Izlake – Zagorje 2016 v gradu v Beltincih.

Med tednom pa umetniki ustvarjajo svoja umetniška dela. Tekom tedna so se potepali tudi po Prekmurju in si ogledali razstavo Joana Miroja v lendavskem gradu, razgledni stolp Vinarium, Otok ljubezni v Ižakovcih, se peljali z brodom čez Muro in si ogledali Galerijo Art Jurak v Logarovcih. Odpravili so se tudi na ogled Lipovec in vseh znamenitosti ter domače obrti v Lipovcih. Podali so se še na pohod po Izakovi poti, kjer so imeli tudi predavanje na temu Užitne rastline pod vodstvom Daria Cortese.

V soboto 2. julija ob 20:00 uri pripravljajo v vaškem domu v Lipovcih priložnostno razstavo umetniških del nastalih v tekoči koloniji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2016 ob 10:18 Jaz gost

      Kaj pa je ta karmen smodiš dosegla?da se smatra kot umetnica??

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2016 ob 8:07 risar gost

      Pa več je takih debilov tukaj,ki se imajo za farbarske umetnike !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.07.2016 ob 13:01 art gost

      Če ji poznaš ime, to pomeni, da je že nekaj dosegla. Vsi lahko pridejo in se pokažejo, če mislijo, da je je njihov dosežek dovolj velik, da bi ga drugi videli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.