https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Elektro Maribor nagradil najboljše dijake SERŠ-a in SPTŠ Murska Sobota

02.07.2016 ob 10:00  

Elektro Maribor je včeraj že tradicionalno podelil nagrade za odličnost in odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom Srednje elektro-računalniške šole Maribor (SERŠ) in Srednje poklicne in tehniške šole (SPTŠ) Murska Sobota. Najboljša dijaka sta postala Jernej Frangež iz Srednje elektro-računalniške šole Maribor in Andrej Baligač iz Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.


Včeraj je na slavnostni podelitvi Elektro Maribor najboljšim dijakom Srednje elektro-računalniške šole Maribor in Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota v šolskem letu 2015/2016 podelil nagrade za odličnost. Najboljša dijaka obeh šol sta prejela zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 €, druga najboljša sta prejela srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 €, tretjeuvrščena pa bronasti znak in nagrado v višini 100 €. Priznanja so dijakom podelili mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, Irena Srša Žnidarič, ravnateljica Srednje elektro-računalniške šole Maribor, in Marjan Čerpnjak, pomočnik ravnatelja Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota. Vsi so mnenja, da je odličnost v znanju pri mladih izjemno pomembna in, da jo je potrebno spodbujati na več ravneh.

Na SERŠ-u so za najboljšega dijaka iztekajočega se šolskega leta izbrali Jerneja Frangeža, drugo mesto pripada Urošu Štoku, tretje pa Reneju Hladetu. Na SPTŠ so za najboljšega dijaka izbrali Andreja Baligača, drugo mesto pripada Urhu Kolariču, tretje pa Juretu Zamuda.

Mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, je o delovanju v smeri poslovne odličnosti dejal: »V družbi Elektro Maribor si prizadevamo za kakovost in integriteto na vseh področjih delovanja ter k širjenju energetske odličnosti. Zato že peto leto nagrajujemo tudi najboljše dijake srednjih elektro šol, tokrat Srednje elektro-računalniške šole Maribor in Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota. Skupaj s šolami s tem dodatno spodbujamo ustvarjalnost in odlične dosežke srednješolcev. Pomembno je, da tudi širša družba prepozna, spodbuja in podpira tudi posameznike, ki pozitivno izstopajo, ki se dokazujejo s številnimi dosežki, kreativnimi rešitvami, znanji in s smelimi načrti za v prihodnost. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo. Čestitke najboljšim dijakom pa naj pospremimo z željo, da jim bo težnja po odličnosti pri pridobivanju novih znanj in izkušenj popotnica tudi v nadaljnjih izzivih.«

Pomočnik ravnatelja Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota Marjan Čerpnjak je ob tem povedal: »Zelo smo zadovoljni, da se sodelovanje med šolo in gospodarstvom razvija v pozitivno smer. Za našo šolo to pomeni potrditev, da delamo v pravi smeri. Ob tej priložnosti, bi se rad zahvalil podjetju Elektro Maribor za nagrade našim dijakom. Želim si, da bi se to sodelovanje ohranilo na takem nivoju in da bi se čim več mladih odločilo za ta poklic.«

NAGRAJENCI SREDNJE POKLICNE IN TEHNIŠKE ŠOLE MURSKA SOBOTA:

1. nagrada: Andrej Baligač

Je odličen dijak programa elektrotehnike, s srebrnim priznanjem na državnem nivoju iz nemščine. Ima zelo pozitiven, spoštljiv in zgleden odnos do sošolcev, učiteljev in zaposlenih na šoli. Sodeluje pri različnih strokovnih dejavnostih na šoli, kot so predstavitve na osnovnih šolah, informativni dnevi.

2. nagrada: Urh Kolarič

Je odličen dijak programa elektrotehnike, z zlatim priznanjem iz matematike na državnem nivoju in bronastim priznanjem iz geografije na državnem nivoju. Ima zelo pozitiven, spoštljiv in zgleden odnos do sošolcev, učiteljev in zaposlenih na šoli.

3. nagrada: Jure Zamuda

Je odličen dijak programa elektrotehnike, s srebrnim priznanjem iz matematike in bronastim priznanjem iz geografije. Ima zelo pozitiven, spoštljiv in zgleden odnos do sošolcev, učiteljev in zaposlenih na šoli.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2016 ob 10:43 Stewen gost

      ELEKTRO MARIBOR - podeli par sto evrov nagrade in nekdanji politik Sovič in "njegova" firma sta deležna pozornosti medijev. - "Opazka" pa seveda ne "leti" na fante, ki so odlični učenci praktičnega izobraževanja. Torej: dečki - kar tako zagnano - naprej!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2016 ob 18:37 gost

      Je tau slučaj, ka se direktor soboškega Elektra Maribor in dijak Urh isto pišeta?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.07.2016 ob 22:57 strici iz ozadja gost

      Naj Sovič prispeva, kaj iz svojega žepa. Za kaj takega je preveč pohlepen. Če bi meni dali tako nagrado, me sploh tja ne bi bilo. Jim vržem v obraz ta denar, ki ni njihov. S tem promovirajo Elektro, ker se hočejo ljudem prikupiti zaradi elektrarn na Muri. Štromarji so isto, kot ostala velika državna podjetja. Leglo pijavk, ki imjo nadpovprečne plače in so sami sebi namen. NLB, Luka Koper, Telekom, SŽ, Elektro in še veliko teh je nujno prodati. Če bi jih šenkali bi bilo bolje, ker bi se hitro spostavil red in bi pijavke letele na cesto.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.