https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Razkrižju proslavili 18. občinski praznik in 25. obletnico samostojnosti

Razkrižje, 05.07.2016 ob 7:00  

V soboto, 2. junija 2016, so v Občini Razkrižje počastili 18. občinski praznik Občine Razkrižje in 25. obletnico samostojnosti Slovenije. Slovesnost je potekala na Gibini, tik ob slovensko-hrvaški meji, prav na mestu spopadov osamosvojitvene vojne. Občinski praznik občine, ima svoj temelj v obrambi slovenske samostojnosti in neodvisnosti.

 

V kulturnem programu so nastopili domači mladi ustvarjalci, vokalna skupina Iskrice iz Občine Tišina in godba Kulturno-umetniškega društva Muzika iz Križevcev pri Ljutomeru.

Kako je doživljal vojno leta 91, nam je izpričal eden najstarejših občanov, 86 letni Emil Stojko iz Veščice. O dogajanju in pomembnih pridobitvah za občino v zadnjem letu, je spregovoril župan Stanko Ivanušič.

Na prireditvi sta bili podeljeni dve občinski priznanji. Slavici Špur iz Razkrižja za aktivno delovanje v okviru društva upokojencev in Cvetki Mesarič, dolgoletni učiteljici na razkriški osnovni šoli za organizacijo odmevnih prireditev ter raziskavo in pomemben prispevek k izdaji odlične publikacije ob 80. obletnici prihoda skladatelja Janeza Kuharja na Osnovno šolo Razkrižje.

Slavnostni govornik je bil Andrej Špenga, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije, ki je imel živ stik z Občino Razkrižje v času begunske krize, ter ga ohranil vse do danes. Špenga je prejemnik različnih priznanj Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske. 

Na prireditvi je zbranim spregovoril tudi poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, Jožef Horvat. Pri izvedbi prireditve so sodelovali: Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje. Predstavniki vseh treh združenj in predstavnik Občine Razkrižje so v spomin na odhod JLA iz tega dela naše domovine, ob vsa tri spominska obeležja osamosvojitvene vojne v občini, položili vence.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2016 ob 16:15 Banfi gost

      Bil je dugo let nazaj jen dečko, takši kosmoti pa čupavi, se je s kojima vu štrigovo vozil. Viš, viš vukaj je zrasel taj Međimurec, što bi si mislil. Jen međimurec se je do 91 s črlenim fičekom ČK okoli vozikal i hižo v Međimurju napravil. Morti zato jer je vu Štrigovi ne bilo samodoprinosa i je bilo malo jeftinje hižu delati. Te pa je došla 91, pa mu je hiža vu Međimurju ostala. Človik je morti mislil, da budu granicu zbog njega par metrov niže postavili.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.07.2016 ob 18:28 Pax gost

      A Špenga je bil govornik? Mogoče bi bilo dobro navesti tudi (poleg vseh priznanj, ki jih je dobil), da včasih v trgovinah tudi kaj "kupi" in pozabi plačati. Pravega govornika si izbral g. župan. Samo toliko, zaradi objektivnejše slike.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.07.2016 ob 22:42 večni župan gost

      Na bruhanje mi gre, ko gledam te razne proslave ob 25. obletnici osamosvojitve. V prvih vrstah stojijo ali sedijo nekdanji partijci, ki so še tik pred osamosvojitvijo prisegali na rdečo zvezdo, JLA, Jugo, in vse, kar je bilo takrat. Ko so videli, da se je tisti svet podrl so poniknili in kot kameleoni naenkrat bili zagovorniki in celo osamosvojitelji samostojne Slovenije. Danes jih vidiš na raznih takih in podobnih proslavah v prvih vrstah. Isti šmorn je župan, ki je bil vnet partijec in mu je bivša država dajala kruh. Potem prvi v cerkvi in spet v prvi vrsti in pri javnem koritu. Večni župan se pač obrača po vetru. Ubogi Slovenci, le kdaj bodo spregledali?!

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.07.2016 ob 8:59 Kefa gost

      Gospa je v preteklih letih predvsem predano in požrtvovalno agitirala za "naš" DESUS in evo, občinska nagrada. Še Butalci bi nam zavidali. Druge zaslužne upokojenka pa počakajte do naslednje proslave, vendar pozor, vrsta je kar dolga.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.07.2016 ob 7:49 pipi gost

      Špenga ni kradel, vračal je ventilator ki ni delal z računom in je piskal. Je bilo potrjeno s strani trgovine, da je šlo za napako. Drugače pa kaj naj rečem razkrižancem... vaša občina je bole turistično društvo kak občina... pa še to ne glih uspešno. Pa župana mate tudi tak... veki guči malo haska.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2016 ob 9:46 A je Razkrižje v Sloveniji? gost

        Pipi, ne na pamet. Navedel si njegovo verzijo, ko je bil ujet pri kraji. Zapisniki uradnih organov in varnostnikov v trgovini trdijo drugače. Vse ostalo je sprenevedanje. Tudi v medijih ni bilo nobenega demantija, tako, da bo kar držalo kar je napisal Pax.

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.07.2016 ob 14:16 gost

        Bil je slavnostni govornik na prireditvi. A to nima nobene veze z vojno na Gibini? Pred 25 leti sem bil tam, zato se mi zdi neokusno, da Ivanušič vabi takšne osebke.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.07.2016 ob 10:34 Mi se malo hecamo... gost

      Kaj sta župan in Mišo Kontrec v kakšnem sorodstvu?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.07.2016 ob 22:46 večni župan gost

      Res nek velik čudež narave. Človek ima vsako leto bolj črne lase. Še oblečen je v celoti v črno. Kak sam vrag!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.07.2016 ob 19:20 gost

      Čaren je kak krt!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.