https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župani podali soglasje poslovnemu načrtu ZD Ljutomer, Suzana Makoter ostaja v.d. direktorja

Ljutomer, 05.07.2016 ob 9:00  

V četrtek, 30. junija je v Zdravstvenem domu Ljutomer potekal posvet vodstva zdravstvenega doma Ljutomer in vseh štirih županov  občin ustanoviteljic, in sicer občinee Ljutomer, občine Razkrižje, občine Veržej in občine Križevi pri Ljutomeru.


V uvodnem delu je v. d. direktorica Suzana Makoter, dr. med., spec. prisotne seznanila z razsodbo Delovnega sodišča v Murski Soboti, ki je tožbo bivšega direktorja ZD Ljutomer Tomislava Nemca podano zoper domnevnih nepravilnosti pri izboru direktorja/ice ZD Ljutomer v letu 2015 ovrglo kot neutemeljeno.

V nadaljevanju je Jurica Ferenčina, dr. med., specializant ZD Ljutomer predstavil realizacijo plana po posameznih enotah za leto 2015, ki je bil presežen. Kot je pojasnil, bodo tudi v letošnjem letu sledili enakemu trendu realizacije plana kot v preteklem letu. Kot so pojasnili, je bilo v lanskem letu nabavljeno nekaj nove opreme za kakovostno izvajanje zdravstvenih storitev. Tako so v celoti opremili fizikalno terapijo, splošne ambulante, prenovili otroško šolski oddelek, opremili kardiološki kabinet. Slednji sedaj razpolaga tudi z bolj kompleksnimi diagnostičnimi aparaturami. V kliničnem laboratoriju je bil nabavljen nov hematološki analizator.

Poseben poudarek so dali na razvoj nujne medicinske pomoči in prevoz bolnikov. Tako so nabavili novo urgentno vozilo, urgentni ultrazvok, razširili so tudi paleto preiskav, ki jih lahko opravljajo na urgenci – ob pacientu.  So pa tudi v procesu nabave vozil za nenujne prevoze.

Veliko strokovnega znanja in truda  je vloženo v pripravo dokumentacije, obnovitev in pridobitev licenc, ki so potrebne za izvajanje vseh zdravstvenih storitev. Tako so v lanskem letu ponovno pridobili licenco – dovoljenje za opravljanje dela v kliničnem laboratoriju, maja 2016 so pridobili  naziv Učni zavod (zraven bolnišnice M. Sobota edini zdravstveni zavod v Pomurju).  Dokumentacija, ki jo potrebujejo in sprotno dopolnjujejo je: standardizacija diagnostičnih in terapevtskih postopkov, ureditev dokumentacije za mrliško pregledno službo,…

Partnersko sodelujejo z drugimi javnimi zdravstvenimi zavodi in zasebniki ter ostalimi organizacijami.  Prijavljajo se na razpise projektov, ki so financirani s strani Evropske unije. Dejavnost ZD Ljutomer so v letu 2015 razširili z doregistracijo dejavnosti dolgotrajne oskrbe in nege na domu. »Veliko pa smo in še dajemo na strokovni razvoj zaposlenih, katerim gre tudi posebna zahvala za opravljeno delo, trud in seveda za  podporo moji kandidaturi za direktorico«, je povedala v. d. direktorica ZD Ljutomer Suzana Makoter, dr. med., spec..

Simona Šilec, dr. med., spec. druž. med., je prisotne seznanila, da je UE Ljutomer ena redkih v Sloveniji, kjer so vsi župani občin ustanoviteljic podpisali Listino o podpori pri izvajanju programa Svit. »Analize in statistični podatki opravljenega dela kažejo na porast števila obravnav, v ambulantah za 10 %, na področju NMP pa za kar 35%. Priznanja, ki jih je ZD Ljutomer prejel s strani Ministrstva za zdravje in drugih zavodov, kakor tudi analize dela, kažejo na visoko strokovno razvitost ter kakovostno  zdravstveno oskrbo občanov, kar je rezultat timskega dela in dobrih odnosov med zaposlenimi,« pojasnjujejo v ZD.

Županji in županom je  bila predstavljena tudi strategija razvoja zdravstvenega doma, ki temelji na razvoju kadra, opreme in dodatnih programov.

Ob koncu srečanja so vse štiri občine ustanoviteljice podale soglasje k poslovnemu načrtu Zdravstvenega doma Ljutomer za leto 2016. Suzana Makoter pa ostaja vršilka dolžnosti direktorice tudi v prihodnje, saj ni prejela popolnega soglasja k imenovanju. Občini Križevci pri Ljutomeru in Veržej nista podali soglasja. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2016 ob 12:19 pacient gost

      Ka te makotrova ne dobila soglasja?To pomeni ka si lehko wd večno ali kaj. Ludi moji

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.07.2016 ob 12:30 Prlek gost

      ne, problem je ka Veržej in Križevci nemrejo dati soglasja po zdravi pameti, ampak morajo po sili zaradi strankarstva trmariti ka je nej več Nemec tam direktor. Ka jim to zapovedavlejo v stranki. Četudik je vsem jasno ka bi tak prav bilo. Pač župana nimata jajc ka bi to napravila...

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.07.2016 ob 14:33 veržej gost

        Ne seri Prlek, nimaš pojma. Pri nas v Vržeju so bili soglasno proti njenem imenovanju. Slišim, da je bilo v Križevcih podobno, razen posameznice, za katero obstaja možnost, da je pač povezana z zaposlenim v enem od olginih javnih zavodov, tako, da bi ta svetnica lahko imela kak poduk kako glasovati. Na Razkrižju je imenovanje uspelo "za dlako", kar je lahko resen signal neodvisno - odvisnemu županu, da se mu majajo temelji. Tako da ne mešej kruške in jabolka o strankarskem vplivu. Mogoče pa imaš tudi malo prav, saj je očitno vsa politika rekla ne takšnemu vodenju zavoda.

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.07.2016 ob 13:01 Srečka gost

      Glavno da ma Lady jajca :))))))))) ha ha ha

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.07.2016 ob 14:31 Prlečka gost

      Lady naj bo sram rajsi. Se cisto malo potem pa se bo v krtovo lukjo skrila

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.07.2016 ob 22:30 cviček & kajmak gost

      Največja sramota za samostojno državo Slovenijo, Pomurje, Prlekijo in Ljutomer je, da v vodstvu sveta zavoda sedi bivši UDBA-š, ki je nekoč v bivšem režimu v nekdanji državi preganjal poštene ljudi in bil za to svoje početje še dobro plačan. Zadnjič je bil v drugi vrsti pri odkritju spomenika v Ljutomeru. Sram ga naj bo! Očitno taki nimajo sramu in gredo preko trupel. Druga sramota je, da v svetu zavoda sedi tip, ki je bil v zavodu zaposlen in po podatkih iz medijev sploh ne bi imel ustrezne licence za zdravljenje. Še huje je, da bi maj več let imel višji plačilni razred, kot kirurg v bolnišnici. Nabijal bi si naj ure, ki jih nikoli ne bi opravil. Nekaj drobiža v obliki neekaj tisočakov je baje vrnil zavodu pred leti, ko je bivšo vodstvo zavoda hotelo spostaviti red. Dalje je sramota, da oba sploh ne vesta prleško in hočeta tukaj nekaj delati red. Ubogi Lotmeržanci sploh nimajo v svetu zavoda svojega avtohtonega človeka, ki bi zastopal njihove interese. Tretji član oziroma članica iz Ljutomera sploh nima slovenskega priimka. Za razkriškega župana in njegovo početje vemo že dolgo. Bil je največji partijec, pred 25 leti pa prvi v cerkvi. Obrne se, kot piha veter. Glavno, da ima korist od tega. Edino pokončno, pošteno, ponosno prleško držo so pokazali svetniki iz Križevec in Veržeja. V ZD se naj ne hvalijo preveč. Največji projekti so bili že pripravljeni pod bivšim vodstvom. Tudi sredstva so bila že pripravljena. Uboga Makoterjeva lahko kandidira 100 let in bo večni V.D. Kot vsak politik bo tudi lotmerška diktatorica šla enkrat na smetišče zgodovine. In takrat se bodo vremena Prlekom zjasnila. Ogromna škoda bo ostala.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.07.2016 ob 7:15 Sašo gost

      Bravo cviček & kajmak!!!!!!!!! čista resnica. Diktatorici še manjka čisto malo in bo res zgodovina. Prleki pač rabimo dalj časa :)

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.07.2016 ob 14:05 Šlosar gost

      Bereš, bereš oligofren? Selam alejkum.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.07.2016 ob 17:46 miha gost

      Pred leti je atek hoda k jemi. Kdo si ga kaj pita je sploh reka " To nije ništa" !!! Nikdor je nič pametnega ne poveda. Atek je že por let pokojni. Sen že razmišla ka bi ga toža pa ZD kcoj ka so to meli tan. Bog si ga vedi kelko je še lidi pod zemloj ka so ne bili pravilno zdravlene?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.07.2016 ob 9:37 Simon gost

      OLIGOFREN ? hahahhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahhaha

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.07.2016 ob 19:18 pacient gost

      jaz bom tožil

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.07.2016 ob 19:20 brez licence gost

      http://www.delo.si/novice/slovenija/nova-direktorica-ne-bo-dobila-soglasja.html

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.07.2016 ob 22:07 Sramota gost

      Kaj pomeni to, da ni imel ustrezne licence? To je tako kot bi mi mercedesa servisiral specialist za zastavo? Pa to je možno možno samo v Lotmerki. Res bi bilo treba take osebe tožiti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.07.2016 ob 11:49 Marija gost

      Na zalost je v lotmerki kaos, ker vlada Lady in njeni kimavci. Kmalu bo kot v Mariboru, gotova je!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.07.2016 ob 12:25 Miha gost

      ja GOTOVA JE!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.07.2016 ob 15:43 resnica gost

      nekje v deželi prleški se je rodila velika ljubezen, ljubezen interesov, denarja, pohlepa, oblastiželjnosti v bistvu pa so ostale prazne glave in debilni karakterji

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.07.2016 ob 17:52 bralec gost

      samo kako pa se ta smeje, kot da bi bila malo bolj motena

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.07.2016 ob 19:49 Tusch gost

      Kako je že bilo pri enih z kleptomanijo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.