https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi pripravljajo 13.Panonski kolesarski maraton treh dežel

Lendavske gorice, 05.07.2016 ob 11:30  

Včeraj je ob razglednem stolpu Vinarium v Lendavskih goricah potekala tiskovna konferenca na kateri sta člana kolesarskega kluba Lendava Mitja Bensa in Feri Tivadar predstavila prihajajoči 13. Panonski kolesarki maraton treh dežel, ki bo potekal v nedeljo 17. julija 2016 z začetkom ob 9.00 uri pri Hotelu Lipa v Lendavi. Panonski maraton bo potekal v Sloveniji, na Hrvaškem in na Madžarskem.

 

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi Madžari in Hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že trinajstič in je zajeta v akciji »Slovenija kolesari«. Panonski maraton treh dežel bo potekal v organizaciji Kolesarskega kluba Lendava v sodelovanju s kolesarskimi klubi iz Hrvaške in Madžarske, ter ob podpori Občine Lendava in Turistične zveze Lendava vabi. Na maratonu bodo sodelovali tudi člank Moto klub Lindau in Lendave. Organizatorji pričakujejo na letošnjem maratonu okoli štiristo udeležencev.

Začetek kolesarskega maratona bo v Termah Lendava pri Hotelu Lipa. Veliki maraton treh dežel dolžine 100 km se bo začel ob 9.00 uri, srednji maraton dolžine 55 km ob 9.10 uri in družinski maraton dolžine 10 km ob 9.20 uri. Točke kjer se bodo kolesarji lahko okrepčali bodo v Železni gori na Hrvaškem, v Veliki Polani, v Dobrovniku in v Lentiju na Madžarskem. Kolesarji bodo lahko prosto prestopili meje s tem, da bodo mogli predhodno posredovati določene osebne podatke, ki so potrebni za prosti prehod čez mejo.

Prijavnina za Panonski maraton je v času pred-prijave 12 evrov, na dan prireditve pa 15 eurov.  Pred-prijave so možne do 7.7.2016 preko strani http://www.panonskimaraton.si, kjer lahko tudi najdete vse dodatne informacije.

Vsak udeleženec maratona treh dežel prejme medaljo, malico in karto za kopanje v Termah Lendava. Otroci do 14. leta imajo brezplačno udeležbo, s tem da morajo biti v spremstvu odrasle osebe. Glavna nagrada za zmagovalca bo gorsko kolo Rock Machine. Nagradili pa bodo še najstarejšega in najmlajšega udeleženca in udeleženko, ter najštevilčnejšo ekipo.

Kolesarji maratona se bodo ob idiličnih prekmurskih in madžarskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopali reko Muro, se dvignili na međimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili v Termah Lendava. Trase maratona so različnih zahtevnosti in so primerne za vsakogar. Po uspešnem zaključku maratona vas bo pričakala malica, medalja, ter kopanje v termah. Poskrbljeno pa bo tudi za zabavni program.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2016 ob 14:55 Piciklist gost

      Je še makadam na progi kot pred leti ali je proga kpl asfaltirana? To kolo (dobitek) pa je ravno pravšnje velikosti za večino udeležencev :-) Bo možna menjava v kolikor ne zadane bicikla velikan? Lp

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2016 ob 11:14 giant gost

        Ešče je makadam :( san že letos prevozo tau progo in je tudi mene zmotil tisti šauder :) drugače pa eden bolših maratonov :P

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.