https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kazensko ovaden zaradi preslepitve pri pridobivanju posojil in drugih zlorab položaja

05.07.2016 ob 13:10  

Murskosoboški  kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo ene  od  gospodarskih  družb  z  območja Policijske uprave Murska Sobota za štiri  kazniva  dejanja  preslepitve pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti  po  230.  členu  KZ-1,  saj  je  v letih 2010 do 2015 nenamensko uporabila  sredstva  in  s  tem  oškodovala javna sredstva v višini najmanj 1.019.132 EUR.

 

Kriminalisti so zoper odgovorno osebo gospodarske družbe podali tudi kazensko ovadbo za  kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu KZ-1, saj je v letih 2011 do 2014 v letnih poročilih članom nadzornega sveta prikazovala nerealno finančno stanje družbe, na osnovi česar so člani nadzornega sveta osumljenemu odobrili v omenjenih letih za 20.127 EUR nagrade oz. plačila za uspešnost poslovanja iz naslova spremenljivih prejemkov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2016 ob 13:50 gost

      banda kurvinska

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.07.2016 ob 14:12 Stewen gost

      NEURADNO: KRAPEC - Pomurec (Celec) se je samozadovoljil z nekonkrenim poročilom PUMS, s čemer "zasluži" minus točko. POHVALITI PA GRE POMURJE. SI IN SOBOTAINFO. SI, ki sta poročilo nadgradila s pripisoma: Neuradno naj bi šlo za dolgoletnega direktorja RR Mura Danila Krapca. Obširen članek bodo objavili v četrtek v Vestniku.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.07.2016 ob 15:21 gost

      Ka pa ovi ka so Krapeca podpejrali in svojo vrečo cuj držali za vse tou znali pa nejso cejla lejta nika povedali zatou ka so oni sami pa njihovi družinski člani od toga koristi meli? Določeni takši paraziti iz RRA so se že preselili na druge podobne javne agencije, ge do nadaljevali s svojin cecanjon pa odavanjon megle.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.07.2016 ob 19:44 mr. nobody gost

      pogoltni smopomembnež in napihnjenec

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.07.2016 ob 23:13 Slovenija = Tajkunland gost

      Ni čudno, da smo tam, kot smo. Saj so navadni ljudje že leta nazaj vedeli, kaj se dogaja. Policija in vsi ostali državni organi pa nič. Več let so rabili, da so ga ovadili. Sedaj bo še preteklo nekaj let, da bodo na tožilstvu spisali obtožbo in potem se bo zadeva vlekla po sodiščih, da bomo že vsi pozabili. Psi lajajo, karavana gre dalje.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.07.2016 ob 9:32 gost

      ka se tijče tajkunstev, kraj, lopovov smo država za p.... m....!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.07.2016 ob 10:38 ŠUKER gost

      Ja baje je Krapec ,začel hoditi v Ormož!Pa kaj mislite zakaj????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.07.2016 ob 11:06 lepi gost

      To je zato ker je javni in državni sistem že od leta 90 tako narejen da se lahko zakonito krade, vse kaj se pokrade nad milijon se nikoli ne vrača, kazensko pa tako in tako nihče nemore odgovarjat ker so pravne direktive diktatorske evrope tako narejene da se lahko krade mile volje (Bavčarja boli tob in ne more v zapor ) vam je kaj JASNO, meni je

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.