https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mlade podjetnike iz murskosoboške gimnazije sprejel predsednik Pahor

08.07.2016 ob 7:05  

1.julija se je v Državnem zboru Republike Slovenije v Ljubljani odvijalo mednarodno tekmovanje za naj mladinski start up 2016, hkrati pa je potekala zaključna konferenca Ustvarjalnika. Sodelovali so tudi trije murskosoboški gimnazijci.


Ustvarjalnik je mladinski pospeševalnik idej do registrirane dejavnosti, ki jih posamezniki ustvarijo v zgodnjih letih s svojimi sovrstniki pod mentorstvom, bodisi priznanega podjetnika ali posameznika s podjetniškimi izkušnjami. Skozi celo šolsko leto so obiskovali krožek Ustvarjalnika tudi dijaki četrtih letnikov murskosoboške gimnazije. Na tekmovanju je sodelovalo štirinajst srednjih šol iz Slovenije in štiri srednje šole iz Poljske in Madžarske. Na zaključno konferenco so se pripravljali Luka Vučkič (4. b), Valentina Škalič (4. b) in Jan Števančec (4. a).

Valentina in Jan sta se tudi udeležila tekmovanja v  konkurenci z zanimivimi idejami in nastopila kot edina predstavnika Pomurja do sedaj. Predstavitve so potekale v angleščini. Gimnazija Murska Sobota se je predstavila s storitveno aktivnostjo za osebno in poslovno uporabo kot promocije Slovenije na kitajski trg. Predstavile so se tudi druge zasnovane ideje, kot so spletne strani, gradnja hišic na drevesu, iznajdba igračk, aplikacija za merjenje razpoloženja kužka … Zmagovalci so bili Poljaki s storitveno aktivnostjo, to je oblikovanje spodnjega perila na personaliziran način.

Zjutraj je tekmovalce sprejel Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, nato je sledilo tekmovanje v Državnem zboru, kjer jih je tudi nagovoril predsednik državnega zbora, dr. Milan Brglez. V sklopu konference sta tekmovalce nagovorila tudi dr. Chip Heath, profesor na univerzi Stanford in avtor knjige “Made to Stick” ter profesor George Deriso z univerze Watson, bivši manager v podjetju Apple Avstralija in z dolgoletnimi izkušnjami v mednarodnih podjetjih, prav tako je tudi mentor različnim start up-om.

Avtor: Jan Števančec, foto: Ustvarjalnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.