https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Prifarski muzikanti pripravili prijeten glasbeni večer

Murska Sobota, 09.07.2016 ob 10:00  

V sklopu Soboškega poletja so tokrat nastopili Prifarski muzikanti, ki so pripravili zanimiv glasbeni večer na Trgu kulture.

Trg kulture je bil tudi tokrat premajhen za vse, saj so Prifarski muzikanti pred ogromnim številom obiskovalcev pričarali prijeten glasbeni večer. Zasedbo, ki jo sestavljajo Mitja Ferenc, Valentin Južnič, Martin Marinč, Toni Obranovič, Uroš Obranovič, Jernej Pečak in Brane Počkar, so zapeli svoj bogat repertoar, kjer so zajeli zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap in pesmi drugih narodov. 

Prifarski muzikanti so svojo glasbeno pot začeli leta 1988 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili.

Poseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše narodno-zabavne skupine na Slovenskem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2016 ob 17:24 Pejgla gost

      Kakšne bedne fotografije. Normalni bi fotografirali nastopajoče. Tukaj pa vseh prireditvah samo občinstvo fotografirajo. Beda, beda, beda. Koga zanimajo obiskovalci.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.