https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na 3. čilijadi najboljšo jed s čilijem skuhala ekipa Zvezde Beltinci

Beltinci, 10.07.2016 ob 8:00  

Društvo za kolesarstvo in umetnost Beltinci je včeraj popoldne v parku ob beltinskem gradu pripravilo že tretjo Chilijado. Ekipe so se pomerile v kuhanju znane mehiške jedi Chili con carne.

 

Poleg številnih tekmovanj v kuhanju tradicionalnih prekmurskih jedi in specialitet, so se v društvu za kolesarstvo in umetnost Beltinci odločili, da bodo organizirali nekaj drugačnega. Tako je nastala ideja o tekmovanju v kuhanju znane mehiške jedi Chili con carne, prireditev pa so poimenovali Chilijada.

Ekipe so prejele sestavine, s katerimi so potem pripravile jedi po svojih receptih in skrivnih sestavinah. Komisija je ocenjevala tako pripravo, kakor urejenost delovnega prostora ter okus pripravljene jedi. Zmagovalec letošnje čilijade je ekipa Zvezde iz Beltinec, na drugo mesto se je uvrstila ekipa Gostilne na gmajni iz Razkrižja. Tretje mesto pa je šlo v roke ekipe Kluba mladih iz Turnišča.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.