https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Po Pomurju klestila toča, močan veter ruval drevesa in odkrival strehe

13.07.2016 ob 19:51  

Danes popoldan je "huda ura" zajela Pomurje. Medtem ko je ponekod klestila toča, pa je drugod nalive spremljal močan veter, ki je ruval drevesa in odkrival strehe.


V Turnišču in Dobrovniku močan veter odkril streho osnovne šole, hišo je odkrilo še v Gomilicah in Bakovcih. Na Pušči in Murski Soboti je voda zalila kleti.

Vetrolom pa so imeli tudi na Goričkem in Prlekiji. V naselju Drobtinci v občini Apače so posredovali gasilci, ki so s ceste odstranili podrto smreko.

Odranci; foto: Sašo Horvat


foto: Katja Skuhala

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2016 ob 9:26 77 gost

      V Turnišču je gasilska enota zelo slabo bila pripravljena na neurja,če sploh je pripravljena,več kot polovica jih je bila pijanih,ljudje ki so bili pa prisotni so pa govorili saki svojo zgodbo,kot ponavadi je v Turnišču,županja pa ni imela pojma kaj govori,glavno da se je postavila pred kamero,(slikati in izpostavljati se je lepo pred kamerami resnica je pa čisto drugačna).V Turniški občini so sami lažljivci,hinavci,največje klepetulje na svetu in zavistni ljudje,večina je takih.

      20 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2016 ob 11:50 odTUdoTA gost

        bi se popolnoma strinjal! absolutno neprripravleni! kak kakši loleki so se gledali med seuf... kda je pa kakša fešta te so pa prvi pa najboukše! vsaj pomeli bi nej pa kak eh...županija vi pa samo lepo govorite pravilno slovensko pa boste zopet prva dama turnišča NOT!

        10 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.07.2016 ob 10:18 trsek gost

      Pa itak! Vej pa vidiš koga so si zvolili!!! Zdaj se pa po glavi mlatijo. Zdaj pa naj že enkrat našteje ka je napravila v teh dveh letih kak je boss občine! Mož njoj vodi občino od prvoga dneva.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2016 ob 10:57 jb007 gost

      Tak je lidje! Ka ste si zvolili to zdaj mate! Županjo! Ge ste vidli na položaji ka lejko ženska kaj vodi? Pogldenite ANGELO kakše zmešnjavo je napravila z begunci! V Turnišči je pa nikaj nej bolše. Ljudje so se menjali, red je pa še slabši kak je bil. Samo zdaj drugi punijo žepe, napravijo pa nič!!!!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.07.2016 ob 11:04 gost

      Tij jb007..odi v mostje k meni domov pa ti pokažen ka ti ženska napravi. Ne podcenjuj ženskoga spola ker 95% sranja ka je bilo ste moški napravili sodeč po zgodovini in sedanjosti.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2016 ob 12:24 pišta gost

      Tej elektrarne na strehi si lejko v rit porinete! Pa plehnate strehe tudi. Vsa sreča, da nihče ni poškodovan ali mrtev. Samo šalabetzarji lahko naredijo tako streho. Odgovorni pa vsi po vrsti. Županja, njene službe, ki so za to zadolžene, projektant, izvajalec, nadzornik. Taka streha se ne dela na takem kraju, kjer je kilometre okrog vse odprto in je velika verjetnost, da vsaj enkrat letno pride močnejša nevihta. Šalabejzarji !!! Drugačen naklon strehe in dobra strešna opeka !!! In nikoli ne bo strehe v celoti dvignilo. Sončne celice pa si lahko v rit porinejo, ker nekdo dobro služi na tem. Joj, Varašanci, kaj ste si to izvolili. Ko sem županjo po radiju poslušal je polovico sploh nisem razumel tak je klatila neko čudno slovenščino. Razni vaški gasilci pa so itak najboljši za šankom.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2016 ob 16:10 skasirali gost

        objavite ime izvajalca in nadzornika !?! ; Razen če ste skasirali procente % ; običajno so med 2% in 5% !

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.07.2016 ob 14:59 gasilec gasilske enote gost

      ko so varaški gasilci trezni jih ne obvladamo, kaj šele, ko so pijani. Tudi žledoloma se niso bili v stanju udeležiti, čeprav smo vse gasilske enote dobile pozive za pomoč. Niti kraja nesreče ne znajo zavarovati po slikah sodeč.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.07.2016 ob 15:11 gost

      šalabajzerji živeči v občini Turnišče: prvo kot prvo - šola ni turniška ampak OBČINSKA, torej gasilcev drugih vasi to sploh ne zanima, ker jim otroci hodijo v šole IZVEN OBČINE. Drugo, pri prenovi šole , razpisih, kradenju denarja ni sodelovala ta županja, ampak drugi strici in tete, A STE TO POZABILI OBČANI?Tretjič, kar najbolj bode v oči, pa OBČAN, KI JE PRAV TAKO OSTAL BREZ STREHE ni bil deležen prav nobene pomoči varaških gasilcev, kar pa je SKRB VZBUJAJOČE. In, kje so bili gasilci, ko je ponoči temu občanu zamakalo?Doma so hladili votle glave in brezskrbno počivali. IN TI gospodje in GOSPE SE IMAJO KAO GASILCI. SRAMOTA!!!

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2016 ob 22:08 G.Č. Horvat gost

        V vednost : Gasilci drugih vasi v občini, to so PGD Renkovci, PGD Gomilice in PGD Nedelica, ne da jih ne zanima. Prvi dan oz. na sam dan dogodka, jih nismo potrebovali saj smo situacijo oz. razmere obvladovali. Naslednji dan so priskočili v pomoč gasilci iz PGD Renkovci, gasilcev iz PGD Gomilice in PGD Nedelice zaenkrat nismo aktivirali k sanaciji, kljub temu da so ponudili svojo pomoč pri odpravi posledic neurja. Samo toliko da ne bo pomote, kje so gasilci sosednjih vasi.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2016 ob 22:20 G.Č. Horvat gost

        Kar se tiče občana, kateri je prav tako imel delno odkrito streho v tem neurju. Je bil deležen naše pomoči, saj ko smo prejeli obvestilo z REcO še o eni zadevi sem/mo takoj šli na sam kraj dogodka. Opravili razgovor z lastnikom in odšli po potreben material za zaščito in po gasilske člane. Po vrnitvi z materialom za prekritje strehe in gasilskimi članami so oškodovancu že sosedje oz. krajani z svojo pomočjo in z ponjavo pokrili poškodovan del strehe. Tako da ne piši o nepreverjeni informaciji glede samega dogodka.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.07.2016 ob 15:46 gost

      v vsakem slabem je nekaj dobrega, rodilo se je veliko novih fotografov, včasih bi morali malo selfijev z svojo votlo glavo narediti

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.07.2016 ob 15:53 II. svetski rat gost

      dobro, ka je Štejf (Kovač) ostal nepoškodovan, ka bi brez njega kot zavetnika osnovne šole

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.07.2016 ob 19:58 Nesce gost

      Sramota ljudje, sramota! Najlažje je biti pameten in opazovati, ter kritizirati napake drugih. Na odkritje osnovne šole ni mogel biti pripravljen nihče, še posebej pa tiste princeske (svetovni komentarji), ki niso naredili nič! Lahko pa malo lepše pogledate fotografije in boste opazili, da je bil kraj nesreče pravilno zavarovan. Lep pozdrav vsem idiotom, ki naj rajši pred svojim pragom pometejo in potem kritizirajo NAS gasilce.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2016 ob 13:14 gost

        Točno tak , nima veze če si gasilec ali pa ne , vsak mora pomagati drugim v nesreči , ne pa samo kritizirati, to delajo ponavadi tisti ki nikoli niso za NIKOGAR nič naredili !

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.07.2016 ob 20:07 pfg gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.07.2016 ob 20:15 ventura gost

      Komentarji gost - 77:Ne veš kaj blebečeš,najlepše je vse povprek srati sam pa nisi v življenju naredil nič za sočloveka. Kaj ti veš kaj so gasilciin njihovo delo,si hinavec,zahrbtnež ki mou ni para,sramota,da obstajajo ljudje tvoje branše.Lepo se opraviči in se nikoli več ne oglasi.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.07.2016 ob 20:16 Nesce gost

      Kako ze porece nas Preseren? Aja, le cevlje sodi naj kopitar;)

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      14.07.2016 ob 20:37 občan gost

      spoštovani gasilci, če že služite svojemu namenu, morate biti vedno pripravljeni na bilokakšne težave, še posebej, ko se predvideva kakšna nevarnost, kar se v tem primeru(nevihte, neurja) je. Vi opravljate svoje poslanstvo, vsaj tako predvidevam, torej, če nič ne naredite, vas lahko tudi kritiziramo. Ne mislite pa, če se non stop ob lepem vremenu prevažate v avtomobilih, da je to vaše poslanstvo.Zapomnite si, če je slabo ošravljenega dela več kot dobro opravljenega, boste deležni več slabih kritik, isto velja pri vsaki stvari(kmetijstvu, industriji, športu, politiki itd).Torej samo vi in nihče drug lahko dokažate, da narod ob kritiziranju vašega dela nima prav. Take so pač definicije življenja, na žalost pa večina vas to ŠE ni dojela. Pa se bomogoče tudi to zgodilo. Ni vse zlao, kar se sveti ob različnih bolj veselih dogajanjih in praznovanjih.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2016 ob 20:01 GASILEC PGD Turnišče gost

        gasilci res služimo svojemu narodu- npr. 1. poplava, kdo je poskrbel za krajane če ne gasilci, 2. požar - kdo se pripelje in teče v gorečo hišo, ko oni tečejo iz nje, 3. neurja - koga pokličete krajani - spet nas gasilce in kaj dobimo v zahvalalo... same graje, nič drugega. Za kar se vam, krajani, vsi gasilci prav lepo zahvaljujemo. Kar se tiče same vožnje z avtomobili v lepem vremenu. Vasko vozilo ko stoji nekaj časa bi se moralo izvoziti iz garaže zaradi deformiranja gum - teža vozila + oprema, za lepše delovanje samega vozila , saj vse vemo kako je če nekaj časa ne uporabljaš svoje osebno vozilo. Če je naše delo slabo opravljeno potem ni potrebno javno blatiti društvo, zadovoljni bi bili če bi krajani takšno našo napako povedali naravnost v obraz društvo ne da nas blatite po takih javnih sredstvih. Vsi dobro veste, kje se nahaja gasilski dom v Turnišču in dom društva kot člani so vam vedno na razpolago. Še enkrat HVALA KRAJANI!

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      14.07.2016 ob 21:15 Wat gost

      test

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      14.07.2016 ob 22:07 Vsi ste cedni kda pa kaj trbej gost

      Zdaj vas je kar nekaj cednij kda bi pa trbelo kaj pomocti ste pa pod nulo drujgo pa tude nevejte kak sinfate nej ka bi kda nucale kakso pomoc bilo ge te sploh ne zovite...rad bi vido vas nekatere nesposobneze ka drujgo nevejte kak stojite sinfate pa slikate in snemate za drugo ste tak nej

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.07.2016 ob 22:51 Kriza gost

      Nejsan gasilec...samo kriza ka se zdaj gasilce krivi za to. Gasilci so bili čisto trezni, delali po svojih najbokših močeh -> bili tan in pomagali. Trditev, ka so bili pijani - to je pa ena grda laž, človeka, keri samo provocera in ga je nej vredno spoštuvati. Što je bil krif, ka je strejo rejsan doj vrglo, je pa druga pesem. Moji prekmurci, na Pomurci -> sramota ste. V vsakšoj stvari najdete slabo, zato je vaše življenje slabo. Nej obratno.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      15.07.2016 ob 7:53 ČUDAJ! gost

      Glej glej... trniške gnilobe so se oglasile z njihovih naslonjačov. Tan so vedno najbole močni, kda pa kaj trbej pomočti pa nega nindri nikoga. Vsaka čast ej, pravi kekeci.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      15.07.2016 ob 11:04 gost

      Medtem ko so gasilci delali so lepi turniški mladci trenirali nogomet. Občina daje izdatno subvencijo nogometnemu klubu. Zdaj, ko je skupnost v težavah pa naj posledice nesreče odpravljajo gasilci. Kot kaže ni pisal Miško Kranjec o Turniščanih kot o "grofje turniški". Skupnost zavistne in privoščljive golazni.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.07.2016 ob 8:31 Spirit gost

        11: 04 Res ne vidim razloga, da se obreguješ ob nogometaše, ki so trenirali. Bi naj prodajali zijala in delali selfije kot 2/3 Varašancev? Te žre, oziroma boli, ker so nogometaši dobili nagrado v Mercatorjevi nagradni igri. Od gorenjske kokoši pa po mojih informacijah niso dobili niti centa. Baje je zobar v krizi, pa se denar rabi za popravilo lukenj.Drugače pa vsa čast turniškim gasilcem za požrtvovalno delo v teh dneh in tudi v preteklosti. Če bi vsa društva delovala tako organizirano, bi še verjel v Varašance, na žalost pa ni tako.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      15.07.2016 ob 11:56 gost

      Vprašali smo gasilca, zakajni tam, kjer bi moral biti, njegov odgovor je bil: naj delajo drugi! Gasilci naredite seznam, pa takoj lahko vidite, kdo je gasilec in dela, po drugi strani pa ,kdo samo hodi v slavnostnih oblekah na prireditve. Torej sami si utirate svojo pot, posledično pa to vidi ljudstvo.Oglasil sem se, ker vidim, da komentarji proti gasilcem v Turnišču dobivajo pluse, branitelji le teh pa minuse. Torej je več takih, ki niso zadovoljni z delom gasilcev zadnjih nekaj let. Še to, eni gasilci so samo delovni takrat, ko se pobira evrčke pred novim letom, pa popije kak dober špricer pri strankah, tak je in nič drugače.Ni treba biti pametnjakovič, sami si ustvarjate lastno sliko.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2016 ob 12:55 gost

        Praktično vsi v društvu vemo, da nas je redno aktivnih prav toliko kot imamo prstov na eni roki tak da je seznam popolnoma odveč. Se pa strinjam s tem, da jih je veliko takih, ki pridejo samo ko se peče meso in spije kakšno pivo. O teh evrčkih pa je vse skupaj malo zgrešeno. Smo društvo ne pa razne ustanove, ki dejansko pobirajo denar in polnijo svoje žepe.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      15.07.2016 ob 16:09 neimenovana gost

      gostu ob 12:55, torej ali si ali nisi gasilec(a), priznal si, da vaščani Turnišča mislijo prav, nekateri pa to seveda upajo povedati v javnosti. Vidiš, da je Turnišče podobno vasi duhov, narod zanima samo ta, kar sam o sebi misli, za drugo jim je malo mar. So taki, ki moledujejo nad dobrim kot nad slabim, na žalost. Niti sosed sosedu ne pomeni več nič. In kot pravi gost 77, Turnišče je leglo favšije, nevoščljivosti,, najbolj pa klepetulj, ki namesto v samostanu ob molitvi, razpravljajo o pizdarijah vaščanov. Prej niso hodili v cerkev k maši, sedajhodijo v samostan, da se naklepečejo in izvededo novice. Sama sem se v to prepričala.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2016 ob 17:25 gost

        Se popolnoma strinjam z napisanim. V Turnišču ti bo redko katera oseba privoščila karkoli. Raje bo opravljala za tvojim hrbtom. Turnišče je leglo favšije in nevoščljivosti...lepše nebi moglo biti napisano.edini problem je ta, da midva glede tega ne moreva prav nič narediti, dokler se prav vsak od nas ne zamisli. Konec koncev to ni prav nič dobrega niti za občino... več favšije je, manj je tistih ljudi, ki bi dejansko želeli kaj narediti. Raje se umaknejo ... saj, kdo pa bi počel kaj dobrega, če pa za nekatere ni dovolj dobro prav nič.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      15.07.2016 ob 17:29 ivek gost

      rejsan velka sramota za gasilce, znajo ka je slabo vrejme napovedano pa komaj jih vkup dobiš pa to pe napol pijane,vej v Pušči je samo pri tri ali šririh kučaj doj teklo ka majo slabo pokrito pa to so nej mogli reševati ,,,,velka žalost....................

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      15.07.2016 ob 19:24 odvetnik gost

      Iz drugih medijev sem dobil informacijo, da bi deklica, ki je bila na postaji, ko je zraven nje padla streha, še vedno bila v bolnišnici. Upam, da starši najdejo dobrega odvetnika, ki bo občino ožel do zadnjega centa za odškodnino. Strah, duševne bolečine,... Veliko bi se lahko povedalo. Ne bom tukaj dajal podrobnih navodil, ker vsak dober odvetnik to zna. Samo k njemu morajo iti. Tukaj se da izterjati, ker občine imajo denar. Večkrat od fizične osebe ne moreš izterjati, ker nič nima. Država in občina so najboljši za to. Ko sodišče naloži je pač treba v proračunu za to nameniti sredstva. Pač potem nekaj drugega ni!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2016 ob 20:55 gost

        zaj se pa postavi v vlogo občine.. npr stojim na cesti pa iz tvoje-vaše hiše prileti strešnik ali pač tvoja-vaša kritina.. seveda bom te tožil tak kak ti nikaj nede jasno haa kak se boš počutil ???

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      15.07.2016 ob 19:51 pomočnik odvetnika gost

      Tako je, občino tožit do zadnjega centa, ve se kdo je bil zraven. Kar eni niso storili, storite drugi, ni vrag da nebi dobili!!!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      15.07.2016 ob 21:36 Varasanec gost

      Pa ka je zdaj obcina te krijva ka je deklina tan cakala mamo pa se je tau v tiston trenutki zgaudilo....pijsete takse blesarije ka nan je ednen lejko vse slabo. Pac ene samo razmisljate kak koga stauzite ka te od toga zivete ocitno. Ovace je pa vse istina pa praf ka se je diklina zosagala pa sok dozivejla sto se pa nebe v tiston momente pa se sirauta sama bijla.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2016 ob 21:51 seljak gost

        Spoštovani Varašanec , trudim se da sem vedno vljuden a žal se s tabo ne strinjam. Upam si trditi, da si provokator in blefer ! Jasno je da so vprašanja kdo kaj zakaj ? Prav tako pa morajo biti tudi odgovori kratki in izčrpni .

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      15.07.2016 ob 22:47 se upaš razkriti gost

      gasilec gasilske enote - kako si lahko tako prepričan o udeležbi na žledolomu? Po mojih podatkih in po zaupnem viru so pripadniki PGD Turnišče sodelovali na žledolomu enakopravno kot ostala društva v GZ Turnišče. Vsem ostalim negativnim komentatorjem gasilcev v vednost, zamislite se malo koga boste klicali na pomoč če - bog ne daj - vam bo potrebna pomoč naj bo ob požaru ali naravni nesreči. Bo to mogoče, kdo od vas negativcev ali pametnih komentatorjev. Izkazali ste se že s tem, kako slabi opazovalci ste, ko se kaj zgodi, ne vidite nič drugega, kot svojo nedelo in dejanja.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      16.07.2016 ob 9:06 lepi gost

      Spoštovani vsi ki komentirate, se morate malo zamislit nad svojimi dejanji nesreča ki se je zgodila v turnišču in dobrovniku je naravna katastrofa, in namesto da kritizirate in drug drugega obrekujete se malo zamislite sami nad sabo kaj ste pa vi sami naredili dobrega za svojo občino, samo kritiziranje in obrekovanje drug drugega ne vodi nikamor zato se poglejte v ogledalo in vprašajte kdo sem da lahko kritiziram, če nič dobrega še nisem storil

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      16.07.2016 ob 9:45 KOJOT gost

      Takši objekti kot so šole,bolnice,trgovine in ge se gibljejo množice ljudi MORAJO biti grajeni z certifikatom 3 kratne varnosti! Ge so pa takrat bilij tej inšpektori pa nadzorne službe da bi se ta dela opravila kot je treba.Saj takrat ko se je obnavljala prenova strehe je bila na vladi POŠTENA JANŠEVA občinska vlada.Zmanjkalo je 500.000 eurov zato se pa eni bivši vladari pederišejo z debelimi vozili.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2016 ob 23:03 čika pajo gost

        Zato je pa ob vsakih lokalnih volitvah taka sila okrog županskih stolčkov. NOBEN ne kandidira, ker bi bil dobrotnik in bi rad nekaj ljudem dobrega naredil. VSI vidijo v tem dober posel. Od davno je znano, da se pri vsakem projektu izgubi del denarja. Nikogar pa ne znima kako je narejeno. Kvaliteta je zadnja stvar. Glavno je, da se razdeli denar!!!!!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      16.07.2016 ob 10:17 gost

      gostu lepi, kdo sploh posluša predloge občanov, ki se mogoče tudi v kaj razumejo?A po tvojem - 25 letni vladarji občine, a tI veš al si pa totalno poneumljem, da UČITELJI IN PRAVNIKI NE MOREJO VODITI INSTITUCIJ, (primer občina),enako kot v DRŽAVI!!! So pa prišli na položaje, ker so hoteli imeti odskočno desko za napredovanje v parlament, pa jih je vodja stranke zajebal do konca. So pa sposobni malverzacij z denarjem, nas pa ne zanima raziskovanje lopovščine, ker je itak pol občanov nepismenih. Gasilcem Turnišča pa če že vnaprej opozarjate narod, naj vas ne kličejo ob nesrečah, kdo vas še potem sploh rabi, kdo vam kupuje obleke in vas financira, namesto, da bi si nabavili potrebno za nesreče.Raje naredite kako veselico, pa se poveselite, itak vas narod ne jebe, vsaj po komentarjih sodeč. Žalostno, ampak resnično.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      16.07.2016 ob 12:14 Varasanec gost

      Hahaha spoštovani seljak ! Mislim da ai ti provokator in blefer!! Edijno ce si tij SELJAK tak navdusene ka bi jih tauzo kar daj. Pa tvoja vprašanja kdo kaj pa zakaj? ti poven nišče! Nej občina , nej šaula, tiste kere je izvajau ta projekt in delo pa itd. ka se nen nastejvau ...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      16.07.2016 ob 17:48 gost

      mene samo zanima kaj ste zdaj sten dosegnoli ka ste sami svojo vas tak grdo obravnavali stopili bi zdraven pa bi začeli pomagati ne pa se samo nekaj pametnega imate kaj zdaj so gasilci krivi za neurje ali pa vaščani da se je to zgodilo zajle se razjasnite da neboste take komentarje pisali sram vas je lahko

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      16.07.2016 ob 20:15 gost

      če je pa eden pijan (povedalo je najmanj 6 ljudi) gasilec na cesti pred križun povedal takole: ajdi zdaj je konec, gasilci delat, opazovalci pa domov! Kot se je izvedelo kasneje, je baje izgubil tudo rokavice in čelado so mu komaj našli.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      16.07.2016 ob 22:26 gost

      Gost-OŠ Ne morem, da nebi komentiral. Stanujemo zraven OŠ in sramotno je za vse vas,predvsem pa za vas občane, kaj vse ste komentirali oz. blatili.Že od same prve sekunde vem kako so ravnali in se trudili gasilci.Sramotno za vse gledalce ,da jih je prišlo v tako velikem število gledat delat selfije , bit v napoto a nihče pa ni poprijel da bi kakšen kos pomagal očistit.Celo noč,zjutraj na vse zgodaj,celi prvi dan do poznega večera, naslednje jutro v petek že od 6 ure zjutraj naprej , so delali ko mravljice,čistili,rušili drevesa,dvigovali skratka vse , da lahko vsakdo pogleda zdaj šolsko dvorišče in vidi , da je vse počiščeno.Hočem vam povedat , da se vprašate kdo je to počistil. GASILCI marljive mravljice, ni pa noben vaščan ki je brezposeln oz. imel kakšen prosti dan prišel ter jim kaj pomagal. Zato se pa vsi vi ki to sramoto pišete nimate kaj glasit kdo je kaj delal, ker vem da od vas to verjetno ni bil nihče.In mislim, da vsak ima možnost bit gasilec:-) Fantje vam vsem pa vsaka čast ter vsa pohvala za požrtvovalnost.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2016 ob 20:35 Horvat gost

        Misel oz. pohvala nam gosta OŠ, naj bo v motivacijo nadaljnega dela, katera nas bo doletela v bodoče. Spoštovani krajani, naj bo to dan ali noč, vedno vam pridemo v pomoč! G.Č.Horvat G.Č.Horvat

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      17.07.2016 ob 13:17 papara gost

      lidje, ka se čidnite ka blatijo svoj varaš? vejpa to je slovenija, tu so pač takši lidje, ka morejo šinfati, ka morejo najprle pred vsemi drugimi pragi pomesti pa te na konci (mogoče) pred svojin. v naši vesi, ge je odkrilo tudi par strej, par črepov dol spadnolo, poplave so bile itd... smo vaščani skup stopili pa si pomogli. mi smo enin dugo lestvico posodili ka so lejko črepe nazaj gor dali, nan so prišli pomagat vo zmetat vodo ka je poplava bila, pa tak.. smo si fajn pomogli, pa smo nej kritizerali vsepovprek kak vi delate. hinavci. ne zaslužite si biti v sloveniji, ka nemate nobenega spoštovanja do soljudi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      17.07.2016 ob 21:35 Jasmina gost

      Lidje, če bi vsaj 1x v življenje nekomi pomagali, če bi vsaj 1x v življenje napravili nekaj za šenki, če bi vsaj 1x priskočili nekomi na pomoč (npr. soside s kerin se nemrete gledate?), če bi vsaj 1x bilij poleg kda se rešuvle tuja lastnina.. če bi vsaj 1x v življenji doma vse pustili (zajtra, popaudneve, ponoči) pa leteli z željo na kraj nezgode, ka bi pomagali/napravili/rejšili ka se še da .. in vse tau delali for free, ob množici tisočih očij, ob stotinah "pametnih pametnjakovičov" in ostalih nehvaležnih lidij ..jes ne ven če bi več takše blesarije o gasilcaj pijsali pod prispevkami .. no ali pa, odvisno kakše sorte človik ste. Nede vas sran, kda do van tej ta isti gasilci, o kerij zdaj tak grdo, brez sakše vestij gučijte, rešavali vaše edino premoženje ka ga mate? Vas de sran (naj vas sramota vö pođej!) ali oni do še izda prvo lidje, pa te gasilci ..tau ka vij nikdar očitno nete mogli biti - lidje.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      17.07.2016 ob 23:06 gost-gasilec gost

      https://www.youtube.com/watch?v=iu5C-XdUhFk za vse zlobne jezike keri mate telko povedate prote gasilcon si poglednite te videoposnetek keri povej vse. Pa vsi tiste keri mate tu telko za povedate me zanima, či ste priskočile na pomoč al ste tan samo kcoj gledale pa iskale napake. SRAN vas je lejko. Šinfate lidij keri prostovolno z srcon opravlajo delo ka bi van pomagale. pa naj je to požar, poplava al karkole. Žalostno je to ka vidite samo slabo pa gučite kak gasilce okole prosejo pejneze za koledare..ne pomislite pa ka tej pejneze ido za opremo/izobraževanja ka do lejko te VAN pomagale po najbokšij močeh pa z najbokšo opremo. Fajn je gledate pa komenterate kda vijdete ka si kere gasilec kaj spije. Vij si pa nej? saj pa so gasilce samo lidje. Či majo nogometaše fešto... so vsi trejzne? Prosen vas lidje nej bite tak zagrenjene pa samo šinfate. rajše gledajte ka se z gasilskin avtojon vozijo kak pa do ga nucale na nujnoj vožnje ka do šli na pomoč k kerome izmed vas keri tu tak veselo šinfate. GAsilec nikoli in nikdar nede gledo kome de šao pomagat..kda se oglasi pozivnik de v momente vse drujgo pujsto..svojo družino svoje premoženje samo ka de lejko šao pomagat. To se je pokazalo v zadnjij poplavaj kda so gasilce reševale tujo premoženje svoje doma pa pujstile pa so šli prvo drujgen pomagat pa te sebe.GASILCE pomagamo vsen ker smo LIDJE..NA POMOČ

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      18.07.2016 ob 12:11 pelikan gost

      Rada bi samo povedala da vsi tisti ki blatite PGD....v občini Turnišče,Županjo,ki jo moram napisati z veliko črko in vsem,ki ste kakor koli pomagali ne samo pri šoli tudi po vaseh in še marsikaj postorili,da se malo zamislite....in namesto da tipkate raje vzemite DELO v roke in pomagat. To pomeni,da ste bili le opazovalec in ne delavec,kajti če bi delali tega nebi opazili kdojekaj delal oz. gledal. Sram Vas je lahko ljudje pa vsak naj pri sebi razčisti ampak v občini turnišče je pa marsikaj postorjeno glede društev in županje,lahko ste veseli da ste tam....Moram pa povedat da pri takšni nevihti ne moreš vse postoriti v 5 minutah....Županja in društva ne obupat le z ponosom in dvignjeno glavo naprej.....jaz cas občudujem...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      18.07.2016 ob 12:53 Župančič gost

      Pelikan, moreš pa biti res v tesni žlahti z omenjeno osebo z veliko začetnico, ali pa celo biti zaposlena v občinski upravi. Gasilci so pa itak zakon!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.07.2016 ob 13:05 Pelikan gost

        Glej....ni ne eno ne drugo....pa še niti občan občine Turnišče nisem.....v svoji občini bi bilo vprašanje če bi se župan sploh pokazal....

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.