https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V Prlekiji poteka 20. raziskovalni geografski tabor

Razkrižje, 14.07.2016 ob 10:00  

Društvo mladih geografov Slovenije organizira 20. raziskovalni geografski tabor, ki se odvija v osrčju Prlekije.

Od 9. do 17. julija v občinah Križevci, Razkrižje, Ljutomer in Veržej poteka geografski raziskovalni tabor, ki so ga organizirali študentje geografije. Študentje geografije bodo tudi tokrat obdelali nekaj pomembnih tematik, ki jim bo koristilo v njihovi nadaljni raziskovalni dejavnosti.

Po poročanju razkrizje.si in prlekije-on.net se bodo udeleženci posvetili petim tematikam, ki bodo v ospredju. Posvetili se bodo vlogi kulturnih teras pri preprečevanju plazenja tal Slovenskih goric, možnosti zelene samooskrbe Prlekije, vinske ceste in etnološke značilnosti Prlekije, geografski vidiki diferenciacije podeželja na primeru Prlekije in klimatološke in hidrološke spremembe kot dejavnik razvoja namakalnih sistemov na Murskem polju.

Svoje rezultate bodo predstavili 16.7.2016 ob 18. uri v prostorih Golarjeve hiše v Ljutomeru. Obenem udeleženci vabijo vse, da se jim pridružijo in skupaj raziskujejo zanimiva geografska področja Prlekije.

Foto Prlekija-on.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.