https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

V Glasbeni šoli Murska Sobota predstavili dosežke 23. poletnega tabora glasbene mladine Slovenije

Murska Sobota, 15.7.2016  

Glasbena šola Murska Sobota je bila prvo prizorišče koncerta 23. Poletnega tabora glasbene mladine Slovenije.

V sklopu Soboškega poletja je v Murski Soboti sedaj že četrtič zapored potekal Poletni tabor glasbene mladine Slovenije, ki je letos bil izveden že 23. zapored. Svojo glasbeno ustvarjalnost so prikazali mladi nadarjeni glasbeniki, ki so se predstavili občinstvu v dvorani Glasbene šole v Murski Soboti.

Svoje občutke so  izrazili tudi profesorji in mentorji delavnic, Luka Juhart, Dušan Bavdek in Maja Rome, ki so povedali, da je okolje Murske Sobote vrhunsko in odlično. Ob tem so pohvalili organizatorje, ki mladim in nadebudnim glasbenikom nudijo okolje, kjer njihova znanja in kvalitete lahko dosežejo novo raven njihovega ustvarjanja. Sami so dodali, da so mladim glasbenikam prenašali nove smernice tako v teoriji kot v praksi, kar se je videlo tudi pri izvebi nekateri del.

Na koncertu so nastopili Luka Kalita (harmonika), Izidora Krenn (viola), Mateja Hladnik (klavir), Hana Taškov (klavir), Matej Zupančič (klavir), Domen Zadravec (harmonika), Andraž Malgaj (harmonika), Urška Rihtaršič (harfa), Gašper Livk (kontrabas), Paul Stefan Tonca (klavir), Maja Zupin (viola), Primož Kranjc (ploskanje) in Eva Sulai Koch (harmonika), ki so izvedli mnogo zanimivih glasbenih del, ki se razprostirajo vse od klasikov kot so Handel pa do današnjih modernih izvajalcev, ki so jih predstavili nadebudni mladi glasbeni umi.

Svoj razširjeni koncert bodo udeleženci Poletnega glasbenega tabora glasbene mladine Slovenije predstavili tudi v petek, 15.7.2016 ob 19.30 uri na Grajskem dvorišču.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.