https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ne enega, policisti ujeli dva osumljenca na finančni upravi v Murski Soboti

16.07.2016 ob 12:05  

Pred nekaj dnevi so policisti odvzeli prostost enemu osumljencu, ki so mu zaradi suma korupcije odvzeli prostost. Vendar se je med preisakovo ujel še drugi osumljenec, ki mu očitajo enako kaznivo dejanje.

Kriminalisti policijske uprave Murske Sobote so v Celju predstavili rezultate preiskave kriminalnih dejanj, ki naj bi ju zagrešila dva osumljenca iz finačne uprave v Murski Soboti. Po poročanju rtvslo.si so pridržali dva 51-letna osumljenca zaradi suma sprejemanja koristi pri nezakonitem posredovanju in zlorabe uradnih pravic. Oba sta uslužbenca državnega organa, neuradno finančne uprave. Tako so ugotovili, da je prvi osumljenec s svojim položajem in vplivom posredoval pri drugem osumljencu in ga nagovoril k zlorabi položaja. Po besedah šefov kriminalistov v Murski Soboti Bojana Rousa sta tako javna uslužbenca skupaj dosegla odlog izvršbe na nepremičnine, v zameno pa je 51-letni javni uslužbenec prejel 20 tisoč evrov.

Policija sumi, da ta primer ni edinstveni, zato pozivajo vse tiste, ki so se morali soočati s takšnimi zahtevami na finačni upravi, naj nemudoma seznanijo organe pregona.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2016 ob 19:52 ji gost

      Napišite ime priimek ker so kradli naše pejneze .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2016 ob 22:49 odvetnik gost

      Nihče ni nič kradel! Nekdo jima je sam dal denar, da bi prišel do določene koristi. Volk si t in koza cela. V Pomurju imamo take, ki so uničili velika podjetja, spravili tisoče ljudi na cesto in nekaj takih, ki so naredili milijonske luknje v bančni sistem. Vse to še sedaj ljudje plačujejo. Nekateri so še sedaj zelo cenjeni v svoji okolici, uživajo velik ugled, kot veliki podjetniki in še kaj. Nekoga drugega, ki ga še komaj sumijo neke zlorabe položaja in zadeve sploh še tožolstvo ni premlelo, se ga že pribija na križ in se ga hoče pokazati, kot kriminalca. V državni korup iji je 10 jurjev drobiž. Ta človeka sta mini ribice proti raznim županom in ljudem na ministrstvih. Nobenega večjega posla ni, če ne pade kakšna provizija. In nikogar se ne preganja. seveda, ker se jih ne sme. So preveliki. Mini ribice, kot je nek uradnik na FURS, se lahko preganja, ker ga nihče ne ščiti. Ko se odvetniki vseh vpletenih spravijo skupaj, bo zadeva padla, kot gnilo jabolko z drevesa.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.07.2016 ob 8:10 gost

      ka brijšete resnične komentare o sodiščih, banda zarukana, vas to tudi boli!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.