https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Starodobniki iz vseh vetrov zavzeli Gornje Petrovce

Gornji Petrovci, 17.07.2016 ob 7:00  

Društvo Oldtimer Abraham je povabilo na 11. mednarodno srečanje in razstavo starodobnih vozil in tehnike v Gornje Petrovce. Lastniki in ljubitelji stare kmetijske tehnike so si tega dne lahko napasli oči na dobro ohranjenih in lepo vzdrževanih vozilih, ki so v Gornje Petrovci prišli od blizu in daleč.

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike oldteimer Abraham združuje privržence starodobnih kmetijskih strojev in organizira srečanja ter razstave le-teh na lokalni ravni. Eno izmed teh srečanj in razstav je potekalo tudi v soboto pri igrišču KMN Gornji Petrovci. Kljub nič kaj poletnemu vremenu se je zbralo veliko število starodobnikov, ki so se predstavili tudi s krožno vožnjo po Gornjih Petrovcih. Sicer pa so organizatorji poskrbeli tudi za družabne igre udeležencev s podelitvijo priznanj in pokalov, za hrano, pijačo in glasbo. Manjkal pa ni tudi bogat srečelov.

Pri društvu Oldtimer Abraham pravijo, da dandanes ne vidiš več na dežju lesenih plugov, bran, ostale kmetijske tehnike, ki jih preraščajo koprive in pleveli. Da so ljudje začeli ceniti to, še pred leti grdo opevano ropotijo, ki so jo prenekateri z veseljem peljali v »grabe« ali na smetišče, atraktivne in redke primere pa preko trgovcev v tujino. Propadanje dragocenih primerkov strojev je sedaj v veliki meri ustavljeno, saj se širša javnost zaveda pomena tehnične dediščine in njenega prispevka našemu razvoju.

Da je res zanimivo pogledati stroje in naprave, ki so služili našim dedkom in babicam, s katerimi so si pomagali obdelovati zemljo, se je lahko prepričal vsakdo, ki ga je tega dne pot ponesla v Gornje Petrovce. Tako lahko pri društvo z gotovostjo povedo, da je njihovo društvo doseglo svoj namen, ki je: ohranjanje stare kmetijske tehnike.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2016 ob 8:42 pipi poj gost

      KA PA ĐARAŠ JE NEJ BIL TON ? ON GEJ NAJVEČI MAJSTER TAKE MEHANIZACIJE !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2016 ob 21:55 Stewen gost

      LAHKO BI BIL HUDIČ - Kako pa možak na mini traktorju? Igral se je z življenjem, ko se je z desno hlačnico dotikal NEZAŠČITENEGA kolesja s klinastim jermenom. Lahko bi bil hudič: huda nesreča! Imam prav?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2016 ob 18:01 Stewen gost

        Zelo sem razočaran nad "neodmevom" o mojem zgoraj zapisanim strahom, ker bi se utegnila zgoditi nesreča, podobno kot pri nezaščitenem trakrorskem kardanu.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.01.2017 ob 17:48 majster49 gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.