https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

POM-NOGOMET: Predstavljajo se Veržej, Čarda in Tromejnik

16.3.2011  

Po prvi in drugi ligi bodo konec tedna oživele nogometne zelenice še v nižjih ligah. Predstavljamo vam trenutno stanje in načrte v treh pomurskih tretjeligaših - Veržeju, Čardi in Tromejniku. V petek sledijo pričakovanja še iz preostalih dveh klubov.

Po štirih mesecih bodo s prvenstvom pričeli v večini nižjih nogometnih ligah, tudi v tretji ligi - vzhod. Preverili smo, kako so pripravljeni pomurski tretjeligaši. Najnižje med njimi na osmem mestu po jesenskem delu je bil Tehnostroj Veržej, katerim priprave niso najbolj uspele. "S samimi pripravami ne moremo biti povsem zadovoljni, ker smo imeli veliko težav s poškodbami in z boleznimi," pravi trener Veržeja Peter Breznik.

Mesto višje, torej na sedmem mestu se trenutno nahaja Čarda, ki je po mnenju trenerja Marjana Rajbarja dobro pripravljena. "Oddelali smo vse načrtovano, največjo težavo pa so nam predstavljali treningi na umetni travi. Tudi večino prijateljskih tekem smo odigrali na slednji, tako da nismo sigurni, kje trenutno smo. Umetna trava je namreč nekaj povsem drugega kot pravo igrišče. Tekalno nimamo težav, saj vedno odigramo drugi polčas boljše od prvega," pravi Rajbar.

 

Na šestem mestu so prezimili nogometaši Tromejnika G-Kalamar, ki še niso povsem pripravljeni. "Mislim, da smo priprave naredili kolikor se je v teh razmerah dalo optimalno, tako da smo kar dobri pripravljeni. Manjkajo nam še malo tehnične stvari, ki jih moramo še dodelati in upam, v tednih ali dveh to uredimo," pravi trener Tromejnika Bojan Malačič.

Vsi klubi si želijo vsaj zadržati trenutno mesto

Kar se tiče načrtov klubov, ki vam jih danes predstavljamo, si vsi želijo vsaj zadržati trenutno uvrstitev ali jo celo izboljšati, vsi pa se tudi zavedajo, da bo to izredno težko. "Načrti ostajajo isti kot na začetku prvenstva, ko smo načrtovali uvrstitev do petega mesta. Pogled na lestvico kaže, da si lahko hitro višje in tudi nižje, saj so razlike majhne. Nekoliko so pobegnili le Odranci, ostali smo vsi bolj ali manj na kupu," pravi veržejski trener Breznik.

"Naš cilj je uvrstitev med prvih sedem, to bi bila neka realna slika, bomo pa naredili vse, da bi bili čim višje. Moje mnenje in mnenje igralcev je, da smo sposobni več kot smo dosegli jeseni," pravi trener tretjeligaša iz Martjanec Rajbar.

"Zagotovo bi radi zadržali trenutno mesto, zavedamo pa se, da bo to zelo težko, saj verjetno tudi vsi ostali klubi verjetno ciljajo višje. Predvsem pa si želim, da ne bi bilo poškodb in da bi čim več tekem odigrali z najmočnejšo zasedbo, da bi igrali dober in všečen nogomet, ter da bi na koncu to zadostovalo za eno dobro pozicijo, ki si jo vsi želimo," pravi trener tretjeligaša iz Kuzme Malačič.

V Veržeju in pri Tromejniku stavijo na mladost

Klubi so doživeli tudi nekaj kadrovskih sprememb, še največ Veržej, nekaj pa tudi v Čardi in Tromejniku, zato smo trenerje povprašali, če njihovo moštvo zdaj močnejše, enako ali šibkejše kot v jesenskem delu prvenstva.

"Ponovno smo priključili članom dva, tri mladince, tako da bomo zdaj imeli v prvi ekipi tri, štiri mladince. Naša ekipa je zelo mlada, ki rabi en čas, ker še nimajo potrebnih izkušenj, ampak težimo k temu, da priložnost dobijo domači igralci. V primerjavi s kadrom iz jesenskega dela prvenstva je moštvo z vidika izkušenj malo manj izkušeno, po kvaliteti pa ne zaostajajo veliko, rabili pa bomo določen čas," pravi trener Veržeja Breznik.

"Če bo Dejan Vrečič zdrav, saj je trenutno poškodovan, in tudi preostali igralci, bomo zagotovo močnejši," kratko odgovarja Čardin trener Rajbar.

"Težko je to povedati, merodajni so predvsem rezultati. Kot vsak trener bi si želel malo več, malo boljše, ampak v trenutnih razmerah je osredotočenost kluba na lastne igralce. Tako ima Tromejnik nekje osemdeset odstotkov svojih igralcev, kar je velik kapital in s tem kar imamo bomo skušali naredi kar največ," pravi trener Tromejnika Malačič.

Kdo je okrepil in zapustil pomurske tretjeligaše ...

Tehnostroj Veržej

Prišli: Mihael Karlovčec (Polet Sveti Martin, Hrv), Mitja Golob (Paloma), Aleksander Nadižavec (Gerečja vas), Marko Fajdiga (tujina), Matej Turk (Mura 05), Jernej Trstenjak (Ljutomer)

Odšli: David Lugonjič (Aluminij), Jan Lenič (Pekre), Rok Marič (Dokležovje - posoja)

Čarda

Prišli: Dejan Vrečič (tujina), Tomaž Čarni (Bogojina), Mitja Satler (tujina), Borut Puhan (Bogojina)

Odšli: /

Tromejnik G-Kalamar

Prišli: Nenad Radiković (Polet Sveti Martin, Hrv), Tadej Mihelič (Serdica)

Odšli: Uroš Kisilak, Marko Gjureč (Rogašovci), Blaž Bokan (Serdica)

V petek bomo predstavili še situacijo in načrte Grada in Odranec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.