https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Poletni večer s Tonetom Partljičem v DSO Ljutomer

Ljutomer, 23.07.2016 ob 9:05  

Na poletni terasi Doma starejših občanov Ljutomer je potekalo sproščeno literarno srečanje s pisateljem in letošnjim Prešernovim nagrajencem Tonetom Partljičem.


V sredo zvečer, 20. julija 2016, je na poletni terasi DSO Ljutomer potekal prvi poletni literarni večer namenjen stanovalcem doma in tudi zunanjim obiskovalcem. Na zabavnem literarnem večeru je pisatelj Tone Partljič z obujanjem iskrivih dogodkov in hudomušnih trenutkov iz preprostega štajerskega življenja, kot jih opisuje v svojih številnih spominskih črticah, nasmejal občinstvo.

Letos mineva tudi 35 let od prve izdaje ene iskrenejših slovenskih mladinskih klasik – Hotel sem prijeti sonce. Letos je  izšla nova, dopolnjena izdaja te knjige iz katere je Tone Partljič obiskovalcem obudil spomine na svoje otroštva, v katerem so se lahko prepoznali tudi poslušalci. Pisatelj je po predstavitvi svojih črtic  tudi poklepetal z obiskovalci, zaposleni doma pa so priložnostno pogostili vse prisotne.

S takim in bodočimi podobnimi kulturnimi dogodki želijo zaposleni v DSO Ljutomer negovati in razvijati kulturo odprtosti, povezovati ljudi dobre volje ter biti mesto druženja različnih generacij.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.