https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Že tretji festival Dojiva.se ta vikend tudi v Murski Soboti

28.07.2016 ob 8:10  

Ob mednarodnem tednu dojenja že tretji Festival Dojiva.se, ki bo ta vikend potekal v številnih slovenskih mestih. Tema letošnjega festivala – Zaupam si. Dojiva se – opogumlja ženske, da ponovno odkrijejo in prisluhnejo svoji intuiciji. Podpora dojenju, svetovanje in predavanja o dojenju ter drugih izzivih nosečnosti in starševstva.


Ob svetovnem tednu dojenja bo to soboto in nedeljo, 30. in 31. julija 2016, v vrsti slovenskih mest potekal že tretji Festival Dojiva.se. Festival je namenjen pomoči in informiranju nosečnic o pomenu dojenja in premagovanju težav z dojenjem, pa tudi drugih izzivih nosečnosti in starševstva. Podporna skupina Dojiva.se, ki deluje na Facebooku, se tako enkrat na leto iz virtualnega sveta preseli v parke in na ulice ter trge slovenskih mest. Festival bo letos potekal v Mariboru, Ljubljani, Celju, Murski Soboti, Kranju, Krškem, Škofji Loki, Tržiču, Izoli, Ajdovščini in na Ptuju.

Tema letošnjega festivala je “Zaupam si. Dojiva se.”, namenjena opogumljanju žensk, da ponovno odkrijejo in prisluhnejo svoji intuiciji. V poplavi informacij in dobronamernih nasvetov je pomembno, da se ženska zanese na svojo presojo in svoj občutek. Ob nosilni temi pa je tudi letošnji festival z vsebinami in pogovori namenjen sodelovanju med doječkami in nosečkami, da bodo lahko bodoče mamice že v času nosečnosti pripravljene na izzive, s katerimi se srečajo v minutah, urah, dnevih in tednih po porodu.

Podporna skupina Dojiva.se, ki deluje na družbenem omrežju Facebook, ima več kot 6.600 uporabnic, ki se v skupino zatekajo po pomoč pri težavah z dojenjem, pogosto pa podporna skupina pomaga tudi pri drugih izzivih nosečnosti in materinstva. Skupina je nastala na pobudo Marine Popović Frangež kot projekt družbene odgovornosti njene blagovne znamke Ziza, ki izdeluje nosečniške in dojilne blazine.

»V podporni skupini Dojiva.se verjamemo, da je dojenje najboljša hrana za novorojenčke in dojenčke. Še več: dojenje je več kot le zadovoljevanje prehranskih potreb, ampak tudi tolažba, občutek varnosti in topline. Za zdrav razvoj otroka, njegovo čustveno stabilnost in odraščanje je dojenje najboljša popotnica. Zato si v podporni skupini in tudi s sobotno akcijo prizadevajo, da zagotovijo novim mamicam podporo, pomoč, nasvet. S podporo mamicam jih želimo opogumiti, da z dojenjem kljub pogostim začetnim težavam ne odnehajo. Pri tem se med seboj povezujemo in si medsebojno pomagamo,« o festivalu pravijo organizatorji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.