https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Pozdrav jeseni

Kdaj: Ponedeljek, 15.08.2016 ob 10:30

Kje: Šprinc, Pri kapelici

 

Turistično narodopisno društvo Razkrižje, skupaj z Občino in Župnijo Razkrižje, vaščani Šprinca in Koprive ter Občino in Turistično skupnostjo Štrigova vas prijazno vabimo na 20. TRADICIONALNO PRIREDITEV POZDRAV JESENI OB PRAZNIKU MARIJINEGA VNEBOVZETJA

Šprinc, ponedeljek, 15. avgust 2016, od 10.30 ure dalje.

Prireditev se bo pričela ob 10.30 uri s povorko cvetja od domačije Srševih na Veščici 17a, do kapelice na stičišču poti Šprinc-Kopriva. Ob 11. uri bo pri kapelici sveta maša z blagoslovom cvetja, posvečena prazniku Marijinega vnebovzetja, ki jo bo daroval razkriški župnik, msgr. Franc Režonja. Prireditev se bo nadaljevala z blagoslovom klopotca in vinograda. Ob 12.30 uri bo v velikem šotoru pričetek kulturnega programa. Od 13.30 ure dalje pa bo potekal voden program ob mnogih ljudskih pevcih in godcih iz obeh strani meje ter plesu ob glasbi ansambla Mladi Pomurci. Med prireditvijo bo srečelov.

V sklopu prireditve se bo odvijal tudi 14. MEDNARODNI TEK PRIJATELJSTVA RAZKRIŽJE – ŠTRIGOVA 2016, ki se bo pričel ob 17. uri z otroškimi teki, ob 18.20 pa bo start glavnega teka. Poudarek prireditve je poleg čaščenja velikega krščanskega praznika tudi na sodelovanju med ljudmi dveh sosednjih narodov, Slovenije in Hrvaške ter srečanju Prlekov, Prekmurcev in Medžimurcev.

Ta dan bo, v sodelovanju z oblastnimi organi obeh držav, na tem območju dan odprte meje.

Prireditev je podprla Turistična zveza Slovenije.

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.