https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

OŠ Tišina še brez dokončnega imenovanja ravnatelja

29.07.2016 ob 9:00  

Inšpektorat za šolstvo in šport je ministrstvu za izobraževanje predlagal ustavitev postopka imenovanja ravnatelja OŠ Tišina. To dokazuje dejstvo, da čeprav uradnega dopisa ministrstva v zvezi s tem še niso dočakali, je deset članov sveta zavoda na petkovi seji soglasno odločilo, da za eno leto podaljšajo mandat dosedanji ravnateljici Sonji Rošer.

Po besedah predsednika sveta zavoda OŠ Tišina Janka Duriča bo razpis najverjetneje ponovljen v začetku prihodnjega leta. Razlog za to pa naj bi bil v napaki v postopku imenovanja enega od članov sveta zavoda. Svet zavoda sicer šteje 11 članov. Od tega je pet predstavnikov zaposlenih, trije predstavniki občine in trije predstavniki staršev otrok iz šole, podružnice in vrtca. Do zapleta je prišlo pri imenovanju zadnjega. Kar je bilo pred dvema mesecema na seji sveta staršev. Pri izbiri predstavnika staršev otrok iz vrtca sta namreč dva kandidata dobila enako število glasov. Zato so glasovali še enkrat javno in na glasovanju izbrali Klavdijo Kovač. Glasovati pa bi morali tajno, saj je tajno glasovanje v skladu z odlokom o ustanovitvi zavoda. Predstavnika staršev sta še Andrej Horvat (OŠ Tišina) in Aleksandra Karoli (podružnica Gederovci). 

Foto: elektrokerec.si

Sicer so se na pred kratkim izveden razpis za ravnatelja prijavili Alenka Kuhar, Stanko Čerpnjak, Vanda Sobočan, Simona Fartek in Zoran Kos. Podporo so takrat prejeli trije kandidati oziroma kandidatke: občinski svet je podprl Sobočanovo, učiteljski kolektiv Čerpnjaka, svet zavoda pa se je takrat odločil za Kuharjevo, sicer domačinko in učiteljico razrednega pouka na OŠ Kuzma, in jo predlagal ministrstvu v imenovanje. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2016 ob 23:28 glas ljudstva gost

      To je ena žlahtna štorija. Kozlička so že pojedli nato pa teta iz Ljubljane rekla "jok brate odpade".

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2016 ob 23:34 jure gost

      Ja kateri znanstvenik pa je te vodil sejo da ni dal na tajno glasovanje. Naj plača stroške.......,!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.07.2016 ob 23:37 đuro gost

      Ta naša Tišina....od občine...do šole...pa še kam!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.07.2016 ob 23:35 gost

      Sejo je vodo brat od župana. Pitajte ga, če se počuti kaj kriv. Malo morgen ...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.