https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Obisk Putina v Sloveniji ta vikend bo vplival tudi na prometne povezave

29.07.2016 ob 10:00  

Pred nami je eden najbolj prometno obremenjenih vikendov v letu in v Slovenijo prihaja ruski predsednik Vladimir Putin. To bo oviralo tudi vse turiste, ki se odpravljajo proti Hrvaški ali iz Hrvaške in vse tiste, ki se odpravljajo na Aerodrom Ljubljana ali iz Aerodroma Ljubljana.

Slovenskim, avstrijskim in hrvaških policistom ter upravljavcem avtocest ta konec tedna že te dni povzroča sive lase. Dejstvo je namreč, da v soboto popoldne pričakujejo hude zastoje, pa tudi jezne voznike, v glavnem turiste, ki se odpravljajo na jug, proti morju oziroma nazaj. Največ preglavic bodo seveda imeli turisti, ki se odpravljajo na pot proti Jadranu oziroma nazaj proti severu. Zadnji julijski vikend je eden najbolj prometno obremenjenih koncev tedna v poletju, tudi zato ker s počitnicami začenjajo v nekaterih zveznih nemških državah, pa tudi v Italiji.

Urad Uprave Hrvaških avtocest je zapisal, da največje težave pričakujejo na avtocesti A4 Zagreb-Goričani, na zagrebški obvoznici in avtocesti A7/ Rupa – Reka. Aternativna pot, ki jo Hrvati svetujejo voznikom, ki potujejo proti severu:

Foto: HAC

Sicer Hac voznikom, ki bodo na ta dan potovali protu severu Evrope svetuje, da se odpravijo proti Madžarski; čez mejni prehod Goričane in naprej v Avstrijo. Kot drugo pot svetujejo avtocesta Zagreb – Gruškovje proti Mariboru, vendar voznike opozarjajo, da v smeri proti Ptuju lahko pričakujejo zastoje, saj na tem območju potekajo gradbena dela.

Tudi na letališče bo treba prej

Na Aerodromu Ljubljana opozarjajo, da bo ob prihodu in odhodu letala predsednika Putina prihajalo do krajših omejitev obratovanja letališča, zaradi česar so mogoče krajše zamude. Obratovanje letališča bo omejeno pol ure pred predvidenim pristankom letala predsednika Putina do odhoda kolone vozil s policijskim spremstvom z območja letališča ter zvečer pol ure pred predvidenim poletom letala do njegovega odhoda iz zračnega prostora Republike Slovenije. Hkrati svetujejo, da se vsi potniki na letališče odpravijo prej kot običajno, saj bo zaradi cestnih zapor in povečanega prometa oviran tudi dostop do letališča na Brniku.

Foto: eu2008.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2016 ob 13:14 77 gost

      Putin je človek,ki bi moral voditi celi svet,in spoštuje Slovenski narod,ne pa politike nekatere kot je naprimer Horvat,ki mu niti do malega prsta na nogi ne sega.Jaz sem Slovan in bom Slovan ostal,ni sem pa Ameriški ritolizec,kot je ta bumbar Horvat.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2016 ob 15:49 gost

      To kar si napisal je BOLANO in ne premišljeno...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2016 ob 17:41 bolano ali zdravo gost

        je bolano ali pa ne , Bolj sem prepričan , da je Horvatovo slinjenje bolano , tudi totalitarni režim klerofašistične mafije bi bilo potrebno postaviti pred sodišče , še nisem slišal , da bi bil obsojen fašizem , morda za to , da je iz Rima , ki je blizu Vatikan ,

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.