https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovenski paviljon EXPO 2015 se je slavnostno predstavil ob soboški Kamenšnici

Murska Sobota, 29.07.2016 ob 15:00  

Vrata v Pomurje - vrata v Slovenijo dokončno prihaja na prekmurska tla, ki sta ga pozdravila tudi minister za gospodarstvo Zdenko Počivalšek in predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Lani v Milanu se je Slovenija predstavila s slovenskim paviljonom. Zgodba EXPO 2015  je spadala med eno najbolj uspešnih zgodb lanskega leta, saj je naš paviljon v Milanu obiskalo miljon ljudi, medtem ko si ga je ogledalo 20 miljonov obiskovalcev. Murska Sobota je skupaj z pomurskimi župani se podala v borbo za pomembno gospodarsko znamko, ki bo gospodarski razvoj regije postavila na zemljevid sveta.

 

V svojem uvodnem govoru je župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek poudaril, da so gospodarski kazalci zelo pozitivni, pomurska podjetja beležijo rekorden izvoz, medtem ko je nezaposlenost padla na tisto iz leta 2008. S tem projektom si Pomurje želi stopiti iz povprečja, kjer bomo v Pomurju iz tega naredili nov razvojni preboj, ki ga naše okolje več kot potrebuje. Projekt postavitve in vzpostavitve gospodarskega in turističnega vozlišča regije, v obliki paviljona "Vrata v Slovenijo/ Vrata v Pomurje," predstavlja tovrstni projekt par ex-cellence, saj ponuja odgovore na dane izzive in bo imel pozitivne učinke na vseh omenjenih področjih, je zaključil Jevšek.

Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je poudaril, da je Pomurje prevzelo uspešno zgodbo, ki je lani zelo uspešno predstavljal Slovenijo v Milanu. Paviljon bo postala stičišče kulturnega in gospodarskega razvoja, kjer se bodo srečevali gospodarstveniki in investitorji, ki bodo pomagali, da se odlična energijo, ki jo je doživel sam v Milanu, preseli tudi Pomurje.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdenko Počivalšek je omenil uspešnost projekta, ki ga je EXPO doživel lani v Milanu. Poudaril je, da gre za zelo pomemben projekt, za katerega se je borilo 12 slovenskih mest, vendar je vizija, ki so jo predstavili v Murski Soboti, bila daleč najboljša izbira za postavitev slovenskega paviljona v tem kraju, ki se bo doživel otvoritev v letu 2017.

Ob koncu so vsi skupaj prikazali še slavnostno podobo bodočega paviljona, ki bo stal ob Soboški Kamenšnici, s katero bo dobilo Pomurje lepšo, edinstveno in boljšo gospodarsko podobo regije.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2016 ob 15:42 vodnar gost

      Tisti ka se njim silijo v rit so tüdi prišli čakat mastno čunto če njim što kaj vrže .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2016 ob 16:46 gost

      povezani pa gupi vred z đurojon te pa vsi k rajhi na obid

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.07.2016 ob 17:25 febo gost

      Nej so pa meli sebov svoje küjare in vse ostalo kak te gda so štreko odpejrali ?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.07.2016 ob 19:33 larpurlartizem gost

      Jevšek:"Projekt postavitve in vzpostavitve gospodarskega in turističnega vozlišča regije, v obliki paviljona "Vrata v Slovenijo/ Vrata v Pomurje," predstavlja tovrstni projekt par ex-cellence, saj ponuja odgovore na dane izzive". Naštejte en sam odgovor. Ka je par excellence? Konkretno naštejte. Vozlišče pravite? Brez toga do zdaj investitorji nejso znali priti do nas. Mati božja koje puhlice...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.07.2016 ob 19:42 gost

      Jevšek je majster za Štiheca, Đurov pa za Petrijana. Bravo, tak se dela za M. Soboto in Pomurje. Dugo, dugo nede mogo Jeveka spodriniti z županskoga mesta.

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.07.2016 ob 23:51 gost

        Ka se je pa te napravilo za MS in Pomurje? Ta hala de samo koštala (vzdrževanje). Blef za naivne. Ne ven ka li vidite v njoj. Čez eno leto se oglasi pa povej kelko haska mo meli od toga. Znankar enako kak od Red Bula. Se pravi nika :)

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.07.2016 ob 23:57 gost

        To, ka vam po 2 letih še izda Štihec odi po glavi, samo kaže kak se ga bojite. Enim se vam življenje še izda vrti okoli njega. Vidin, ka tudi že delate računice za naslednje volitve. Hja, proti Štihece nema Jevšek nika za pokazati. Še nindri nejsan zasledila web stran realiziranih projektov, kak jo ma Štihec. Zakoj že? Aja, nega kaj za pokazati. Zaradi dragih požrtij na Slovenski vas nede nišče volo. Še menje zaradi Red bula ali zdaj toga EXPOja.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.07.2016 ob 19:42 krumpli izpod peke gost

      Pojge pa dikline 30.000 jurjov košta skladiščenje teh hal na mejsec,,,,,to de se vse odbijalo od skupne cifre.....Sicer bi poa rad znal što od te golazni je kaj naredo za Pomurje ka so gor na slikaj???? Mogoče Pavlinjek (inoks) Ovi župniki ka molijo pa pare cecajo....Što???

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.07.2016 ob 19:55 - gost

      - (19:42 ) @@@ Na občini je objavljeni termin in ura kdaj lahko ližete zadnjice tistim tvojim ,ki si jih omenil

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.07.2016 ob 21:33 gost

      Največje CAR je Polanič!!!!!! Paviljon je lobiral prejk Židana in ga je daubo. Postavlo de ga on in tau na svoje njive, kero de odal občine. Evo tau je CAR za menej. Ges privoščen takšnome podjetnike. Vsi ostale se lejko v rit vgriznete od zaviste.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.07.2016 ob 23:24 cico gost

      ka de tu notre panvita mejla silos???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.07.2016 ob 7:56 astrodisko gost

      med avtocesto in asfaltno bazo. vabljeni!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2016 ob 10:24 Larpurlatist gost

        V Prekmurje se vstopi med počivališčem tovornjakarjev in asfaltno bazo, da boste odslej vedeli.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.07.2016 ob 12:22 gost

      slika 223 je najbokša .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.