https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

P&F Jeruzalem na 42. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona prejel 28 medalj

02.08.2016 ob 10:00  

Vinska klet P&F Jeruzalem je na tradicionalnem 42. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona dosegla izjemne rezultate in osvojila največ medalj doslej. V močni konkurenci domačih in tujih vinarjev so vina iz kleti P&F Jeruzalem prejela kar 28 medalj.

Od tega dva šampiona, tri velike zlate medalje in 11 zlatih medalj. Osvojili so tudi priznanje prvak Jeruzalemske vinske turistične ceste, s penino Rose Jeruzalem Ormož. V kleti so na uspeh izjemno ponosni, nikakor pa priznanja niso presenečenje, saj nenehno stremijo k najvišji kakovosti vin.

Na ocenjevanju je vinska klet P&F Jeruzalem skupaj prejela 28 medalj in sicer dva šampiona za penino Rose Jeruzalem Ormož in Sivi pinot Gomila 2015, tri velike zlate medalje za vina Beli pinot 1983, Traminec 2008 in Šipon 1976 ter 11 zlatih medalj za vina: Rumeni muškat Jeruzalem Ormož 2015, Muškatna penina, Jeruzalemčan 2015, Rumeni muškat Ljutomerčan 2015, Traminec Ljutomerčan 2015, Gomila Chardonnay SVS 2015, Furmint SVS Gomila 2015, Sauvignon SVS Gomila 2015, Gomila bela zvrst MR1 2015, Gomila bela zvrst MR2 2015 in Šipon 2007. K najvišjim priznanjem priključujejo še 12 srebrnih medalj in prvaka Jeruzalemske vinske turistične ceste – penino Rose Jeruzalem Ormož.

Foto: gastrogurman.si

Po poročanju Prlekije on net je Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti P&F Jeruzalem po objavi rezultatov ocenjevanja povedal, da so izjemno veseli osvojenih medalj, ki pa so jih po tihem pričakovali, saj se zavedajo, da imajo v kleti res izjemno kakovostna vina, ki sodijo v sam vrh. Osvojena priznanja tako predstavljajo še dodatno potrditev filozofije njihove kleti in njihovega dela v zadnjih letih. Predvsem pa so ponosni, da so po letošnjih uspehih v tujini tudi doma posegli po najvišjih priznanjih za naša vina in penine, tako Herga.

Foto: ktv-ormoz.si

Komisija priznanih enologov je letos ocenila 468 vzorcev prispelih iz 5-ih držav, sodelovalo pa je 166 pridelovalcev. Nagrajena vina bodo predstavljena na sejmu Agra, ki poteka od 20. do 25. 8. v Gornji Radgoni. Takrat bo na dan vinogradnikov in vinarjev, 23. avgusta, potekala tudi svečana podelitev nagrad in razglasitev vinarja leta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.