https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Modra lista Antona Štihca: Niso nas združili osebni interesi in koristi

Murska Sobota, 17.03.2011 ob 9:17  

Svetniška skupina Modra lista Antona Štihca se je odvzala na kot pravijo žaljivo pisanje LDS-a, da gre za zaseben projekt ljudi z osebnimi koristmi. Zaradi tega se distancirajo od vseh konfliktov, ki se v zadnjem času pojavljajo.

V izjavi za javnost, s katero so se v murskosoboškem LDS-u odzvali na pisanje župana Antona Štihca so avtorji vpletli tudi naslednjo izjavo: "Modra lista Antona Štihca – gre za popolnoma zaseben projekt ljudi, ki k pri sebi videli neke osebne koristi. Vendar so volivke in volivci MO MS očitno spregledali te namene in Modri listi Antona Štihca namenili le 6 svetniških mest…"

Zbrali so se zaradi dobrobita občine in občanov in osebnih interesov

Zaradi omenjene izjave je svoje sporočilo za javnost dala tudi Modra lista Antona Štihca (v nadaljevanju MLAŠ), ki LDS-ovo pisanje o njih jemlje kot žaljivo, saj izvoljene svetnike MLAŠ v javnosti diskreditira in ožigosa kot koristoljubce.

"Na MLAŠ smo pristopili z željo, da bomo s svojim delom, znanjem in izkušnjami naredili največ kar se da za dobrobit občine in občanov, ne ozirajoč se pri tem »levo« ali »desno«. Zato v svetniškim skupini MLAŠ demantiramo vsakršno natolcevanje, da so nas združili osebni interesi in koristi. Ne ob sestavljanju liste, ne danes," je zapisala svetniška skupina MLAŠ.

Ne želijo obračunavati z ostalimi strankami preko medijev

Zaradi tega se v MLAŠ distancirajo od vseh konfliktov, ki se pojavljajo med nekaterimi svetniki v mestnem svetu in  županom in izvirajo iz bližnje preteklosti. "Mnenja smo, da bi bilo v dobro vseh občanov, če bi z določeno mero treznosti zadeve poskušali umiriti. Z izjavo želimo javnost seznaniti z našim pogledom na  določene izrečene neresnice na račun MLAŠ, ki so se v zadnjem času pojavile v lokalnih medijih. Izjava nima nobenega namena polemizirati s murskosoboško stranko LDS ali katerokoli drugo. Smatramo, da si občani in občanke zaslužijo vse kaj drugega, kot pa vsakodnevno medijsko spremljanje blatenja in obračunavanja lokalnih »velepolitikov«. Že brez tega imajo sliko o lokalni politiki precej izkristalizirano," menijo v MLAŠ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. blue
      17.03.2011 ob 12:34 blue

      Daj ne me zajebavate. Vsi dobro znamo ka je Modre zbor nej v dobrobit občanom ampak je prvo v dobrobit ustanovitelja, kateri je rabo aparat za ponovne mandat, drugo pa za dobrobit članom, kateri vidijo samo osebne interes, brez v naprej dogovorjenega programa, stališč... lep primer je bila lista, katera je bila oblikovana za mestni svet!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. skrbina
      17.03.2011 ob 12:51 skrbina

      ritoliznike :P

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. krokas
      17.03.2011 ob 13:31 krokas

      ne združili vas so posamezni interesi :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. lepi
      17.03.2011 ob 13:35 lepi

      MZ gor ale dol, me je pa bilau prejšnjič redno smejšno, kda je mela ena od svetnic MZ eno poročilo in ne ven točno što jo je nekaj pito pa neje znala odgovorite na zastavleno vprašanje od njene teme :D za poscate :D zgleda ka je vse pripravejo, samo more tan dvignete, preštete...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. sotrpin
      17.03.2011 ob 13:55 sotrpin

      Zakaj so ti ljudje pristopili MARŠ-?da bodo z svojim znanjem in iskušnjami nekaj naredili za Soboto.V tem je problem,ker do zdaj na sejah niso nič pametnega povedali.Kolko sem jaz spremljal so vse brali iz papirja katerega jim je napisal modri. Ne nas farbati in govoriti o neki samostojnosti,ker večina občanov ve kako deluje modri,vi ste tam da glasujete in ne da razmišljate z svojo glavo .Nekateri,da ste pri teh letih sprejeli to vlogo in jo izvajate je pa res žalostno.Upam da boste dobili to kar vam je župan obljubil.Zaenkrat kaže bolj slabo,lahko pa tudi prestopite k drugi stranki kot DUNDEK ,on se ukvarja z politiko samo zato ker hoče občanom le dobro.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. PREKMUREC
      17.03.2011 ob 21:06 PREKMUREC

      Mislin ka tej ženske nejso tak nore ka ne bi s svojo glavou mislile. Ne vrvlen ka bi soboškoga župana za fse bougale. Ka bi se tak dogajalo kak v ljubljani ge si fse sprdne Janković.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. viktor
      18.03.2011 ob 10:26 viktor

      štihec je do zdaj z vsejmi dalau isto. glij tak so vsi "njegovi" nekdanji delali iso: polanič, sds,..., tak de se verjetno zaj zgoudilo. po moje že išče nekoga, ka de ga probau napelati. je tou žerjav pa sls?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.