https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Veliko zanimanje za prvi Pomurski galop

Lendava, 09.08.2016 ob 7:00  

V organizaciji društva ljubiteljev konjev iz Lendave, ob podpori Občine Lendava in pomoči organizatorjev iz Madžarske so v Lendavi uspešno izpeljali prvi Pomurski galop. Dogodka se je skozi dan udeležilo več tisoč ljudi.

 

Prireditev je bila tekmovalnega značaja saj so se najboljši tekmovalci Pomurskega galopa kot predtekmovanja, kvalificirali za tekmovanje na Nacionalnem galopu v Budimpešti. Zato so bili v organizacijo in izvedbo vključeni tudi predstavniki Nacionalnega galopa iz Madžarske. Prireditve pa so se udeležili tudi visoki predstavniki madžarske vlade.

Ideja o organizaciji Pomurskega galopa je nastala leta 2015 z doseženim četrtim mesto Mateja Grebenjaka na Nacionalnem galopu v Budimpešti. Tekmovalci so tekmovali v dveh kategorijah in sicer v galopski dirki v Pomurju živečih Madžarov, na kateri trije prvouvrščeni tekmovalci, ki predstavljajo določeno naselje, uvrstili na nacionalni galop v Budimpešti. Drugo tekmovanje pa je bilo galopska dirka za Slovenijo, v kateri se je prvouvrščeni uvrstil na nacionalni galop v Budimpešti, kjer bo zastopal Slovenijo v slovenski narodni noši v mednarodni dirki.

Skozi celoten dan so potekala še številne kulturne, zabavne in kulinarične aktivnosti. Pripravili so predstavitev ponudnikov tradicionalne obrti in eko izdelkov. Na večernem koncertu so obiskovalce zabavali BIGBOX iz Madžarske, PINKICA in DJ MASA.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2016 ob 8:39 slovenec gost

      vse lepo in prav samo te dirke sobile v sloveniji nej namađarskem in bise spodobilo kabi komentarji in napovedovalci mogli biti tudi vslovenščini če smo ži dojezičnost

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2016 ob 10:46 slovenec 2 gost

        Napovedovalec bil dvojezičen: vse je povedal tako v slovenščini kot tudi v madžarščini. Komentator je res bil iz madžarske, ampak je napovedovalec nato povzel v slovenščini. Sicer je organizator te dirke Budimpešta in ne Ljubljana, tako da oni diktirajo tempo :)

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2016 ob 10:13 gost

      Lendava je na področju turizma in prireditev kar nekaj let "mrtva". Uvožena bogračijada, ki je v Pomurju že v vsaki vasi je poleg Lendavske trgatve edini rompompom. To ni več tradicija kot je nekoč bila, čeprav je občinstvo potrebno pritegniti pa ti galopirajoči konji niso del lendavske kulture. Izmislite si kaj drugega, recimo nekaj, kar je lendavčane povezovalo nekoč.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.08.2016 ob 14:23 Gost !! gost

      Vse je bilo napovedano dvojezično!Spiker je pa prihajal iz Madžarske, ki je tudi uradni spiker Nacionalnega galopa in spremlja vse preddirke itd. Kako pa si vi zamislite, da je med dirkami možno komentirati dvojezično je pa tudi zanimivo. Šlo se je le za vzdušje med tekmovanje. Vse ostalo se je zglasilo dvojezično. Tu se ne gre za lendavsko kulturo temveč madžarsko, ki je del našega območja in zajema občutno več kulture, zgodivine kot slovenska. Vsak se sam odloči kaj mu je všeč, ta prireditev je definitivno bila naboljša, najbolj barvita, izjemno dobro organizirana daleč okoli! In tistim, ki so dojeli bisvo se bo sigurno ohranila v lepem spominu. In to mora postati tradicija. Če pa imate kakšne boljše zamisli pa si ustvarite svojo prireditev. Več jih je boljše je. Le spodbujati se moramo med sabo in ne kritizirati ter biti nevoščljivi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.