https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V hiši pri Gornji Radgoni so se začele dogajati grozote

Gornja Radgona, 09.08.2016 ob 14:00  

Ta vikend je na široko odprla svoja vrata prva House of Horrors pri Gornji Radgoni, ki je prva tovrstna hiša v Sloveniji in verjetno tudi v Evropi. Tako so prvi adrenalinski navdušenci lahko prišli na svoj račun in na lastni koži občutili strah in grozo, ki se dogajata v hiši. Tako je bilo mogoče iz hiše slišati krike obiskovalcev.

 

Po večmesečnih pripravah so snovalci projekta prvega House of Horrors v Sloveniji in verjetno tudi v Evropi odprli svoja vrata pri Gornji Radgoni. Snovalci so najbolj hude in grozne sanje ter nočne more obiskovalcev udejanili v realnosti. Tako so se lahko prvi obiskovalci hiše iz oči v oči srečali z različnimi in najbolj znanimi liki grozljivk, ki smo jih lahko spremljani po televiziji. Pogumni in adrenalina željni obiskovalci so lahko na svoji koži občutili strah in grozo, ter dotike o katerih so do sedaj lahko le sanjali v nočnih morah.

Zelo veliko pozornosti so namenili kvalitetni izvedbi zares grozljive izkušnje, ki je zelo pristna, ter se bo odvijala na osebnem nivoju – med samim likom in obiskovalcem. Zato se niso želeli posluževati mehanskih pripomočkov. Zaradi prvovrstne in osebne izkušnje so liki živi. To omogoča, da obiskovalec dejansko občuti strah, grozo in nemoč na svoji koži ter je tako na milost ali nemilost prepuščen liku in njegovim grozotam. Zaradi tega je vsaka izkušnja drugačna in pristna ter neponovljiva.

Celotna predstava poteka na način, da obiskovalec vstopi v hišo in potem se premika skozi prostore hiše. V vsakem izmed prostorov ga čaka eden izmed likov in drugačna izkušnja, ter strah in groza, ki ga bo deležen. Obiskovalec pa nikoli ne ve kaj ga bo pričakalo in kakšna bo njegova naslednja izkušnja.

Marjeta iz Dolenjske ena izmed prvih obiskovalk hiše je povedala: »Občutki so bili fenomenalni, kar nekaj stvari te preseneti v hiši z raznimi ovinki. V hiši moraš biti aktiven in skozi misli ti grejo vse grozljivke, ki si jih gledal. Ko zaslišiš motorno žago tukaj noter, katero sicer slišiš v gozdu, je to čisto nekaj drugega. Najbolj grozna izkušnja mi je bila z okostnjakom in s krsto. Ne morem si predstavljati, da bi bila več kot eno minuto zaprta v krsti. Bilo je super in sem uživala in priporočam vsem, da pridejo premagovat svoje strahove.«

Klemen iz Velenja je povedal: »Občutki so zelo dobri. Nismo vedeli kaj nas čaka. Začetek je bil zelo buren. Nikoli ne veš kaj pride za naslednjim ovinkom. Celoten čas si v pričakovanju hudega, vendar ne veš kaj bo dejansko sledilo. Najbolj hudo mi je bilo na začetku z ognjenim krstom. Potem pa zelo huda še scena z motorno žago in potem vsaka prepreka najprej ima tudi svoj čar. Super je bilo.«

 

Dejan iz Logatca je z nami delil svoje občutke: »Najbolj mi je bilo všeč pričakovanje kaj se bo zgodilo. Vidiš lik in ne veš kaj bo iztisnil iz tebe. Vse je v temi in ne veš kaj in kako se bo zgodilo. Tudi, če greš še enkrat spet ne veš kaj se bo zgodilo. Ne predstavljam pa si, da bi mogel iti v krsto. Bila je zelo grozljiva izkušnja.«

 

V hiši je več kot deset različnih likov, ki skrbijo za vaše strahove in grozo. Za varnost je poskrbljeno tako, da morajo obiskovalci upoštevati pravila hiše. V kolikor je za katerega obiskovalca preveč hudo lahko z dvigom roke prekine dogajanje. Pripravljajo tudi aktivnosti za skupine v obliki team buildingov, praznovanje rojstnih dni in v prihodnje še tudi dodatno ponudbo.

Hiša je v ponedeljek, torek, sredo in četrtek odprta samo za rezervirane skupine. V petek, soboto in nedeljo pa je odprto za vse obiskovalce brez rezervacije. Od 11  do 13 ure je odprto za mlajše v spremstvu staršev, po 14 uri pa za vse nad 12+ let. Zadnji vstop v House of Horrors je ob 20 uri.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2016 ob 17:12 crni gost

      BREZ VEZE SOMARJE SOMARSKI..NEMATE DRUGOGA DELA BANDA LENOBSKA.

      4 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2016 ob 10:00 fidlboy gost

      Jaz bi migrante not poslal po skupinah posebej tiste z duševnimi motnjami in psihičnimi težavami, katerim je cilj, da se raztrelijo med množico ljudmi.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2016 ob 12:01 gost

      Deca

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2016 ob 13:15 gost

      brezveze

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.08.2016 ob 3:38 Nej madzar gost

      Nezadovoljnezi... sami kritike... pa se noben od komentatorjev ni bil v hisi... klasicni slovenci...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.08.2016 ob 10:54 Stewen gost

      HOUSE OF HORRORS - Pisec poročila je poskušal narediti reklamo za hišo strahov. Podpisani se sicer imam dojemljivega za novosti v gostinski ponudbi, vendar tja,kjer strašijo, ne bom šel.In kdo je pravzaprav ponudnik? Na eni izmed sličic piše: Izvir energije, d.o.o., Železna gora 118, Štrigova, Hrvaška - podružnica za gostinstvo in razvedrilo, Črešnjevci 232, Gornja Radgona. Komentar: Že tako imamo težave s Hrvati, zdaj pa še dodatni strahovi. Sicer pa smo Pomurci že nekoliko navajeni na strahove: festival v Ljutomeru in noč čarovnic v Rakičanu. O lokalu, kjer bo strašilo, se je svojčas govorilo tudi V MS, zdaj pa je tiho. In prav je tako: so(n)čna vilica šteje!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.08.2016 ob 22:15 gost gost

      Je to dirakt v G. Radfoni ali v Črešnjevcih? Mikrolokacija? Hvala!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.08.2016 ob 10:04 Simon gost

      Pa kaj je z vami in tem negativizmom komentatorji? Pridem sem navdušen kaj prebrat o hiši strahov, vi pa kot razvajeni pobalini pljuvate po vsem kar vidite. Oh ti dežela Slovenska...;)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.