https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Letošnji sejem AGRA v znamenju mednarodnega leta stročnic

Gornja Radgona, 10.08.2016 ob 10:00  

Pomurski sejem d.d. je na novinarski konferenci predstavil 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA – strok uspešne poslovnosti in prodorne strokovnosti. Sejem bo potekal od 20.8. do 25.8.2016. Otvoritev sejma bo 20.8.2016 ob 10.00.

Letošnja Agra bo v Gornji Radgoni, na stičišču Slovenije s Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko, predstavila 1798 razstavljavcev iz 30 sodelujočih držav na skupaj 70.800 razstavnih površin. Posebno pozornost bo namenila mednarodnemu letu stročnic. Država partnerica bo Madžarska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami se bodo predstavile Belorusija, Poljska, Srbija z Avtonomno pokrajino Vojvodino, iz Hrvaške Zagrebačka in Međimurska županija in Županijska komora Sisak. Agra bo predstavljala najvidnejše svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije, vse tisto, kar potrebujemo za pridelavo zdravju prijaznih živil na način prijazen okolju ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in produkte slovenske živilsko predelovalne industrije.

Z razstavnimi prostori ter pri pripravi strokovnih dogodkov in predstavitev sodelujejo najvidnejše državne, zbornične, gospodarske in strokovne institucije. Ekološkemu kmetijstvu in živilom, gospodarjenju z gozdom in lesom ter kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje se bodo pridružile predstavitve živali v hlevih, maneži in v strokovnem dogajanju. Predstavljene bodo slovenske avtohtone pasme živali, govedo, konji, prašiči, drobnica, perutnina - štajerska kokoš, čebelarstvo, male živali in ribe v ribniku.

Vse, ki se s poljedelstvom ukvarjajo profesionalno in ljubiteljsko, bodo vabile predstavitve na osrednjem sejemskem vrtu, permakulturnem vrtu ter sejemski njivi. Oaze zelenih poslovnih priložnosti bodo tudi nasad hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan ter gozdno parkovni nasad. Agro bodo spremljali tehtni strokovni posveti, stanovska in družabna srečanja, tržnice, pokušnje, tekmovanja in zabavni dogodki.

Letošnja AGRA daje vsebinske poudarke mednarodnemu letu stročnic, ekološkemu kmetijstvu in živilom, hrani iz naše bližine – lokalni prehranski oskrbi, zeliščem in aromatskim rastlinam, industrijski konoplji, nacionalnemu bogastvu gozdov in lesa, kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje, mladim ter sodelovanju s Slovenci po svetu ob 25. obletnici osamosvojitve.

20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK

Bienalno pa bo ob njej potekal tudi 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK in razstava Natečaj Slovenski oskar za embalažo. Jubilejni sejem INPAK bo sočasno s sejmom AGRA ponudil različne vrste embalaže, materiale in tehnologijo za njeno izdelavo, za pakiranje in označevanje, za opremo skladišč, logistiko ter ravnanje z odpadno embalažo. Pred sejmom INPAK je pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije potekalo strokovno ocenjevanje 36. slovenski oskar za embalažo, na katerem je sodelovalo 12 prijaviteljev s 15 modeli embalaže. Sodelujoči in nagrajeni izdelki bodo razstavljeni na posebni razstavi v hali C.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Pomurski sejem vabi k obisku tudi z ugodnimi cenami vstopnic in vstopnicami s popusti

Vse dni sejma, od sobote, 20. 8. 2016, do četrtka, 25. 8. 2016, je v sodelovanju Pomurskega sejma in Avtobusnega prometa Murska Sobota po ugodnih, paketnih cenah organiziran avtobusni prevoz na relaciji Ljubljana - Gornja Radgona – Ljubljana. Paket vsebuje prevoz, vstopnico za sejem in malico na sejmišču. Sejem AGRA bo odprt od sobote, 20. do srede, 24. avgusta od 9.00 do 19.00 ure, v četrtek, 25. avgusta od 9.00 do 18.00 ure.

Program AGRE 2016 si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2016 ob 15:06 Stewen gost

      LE KAM ČAS BEŽI....?! - Kje so dobri stari časi, ko je radgonski sejem trajal devet dni, med njimi sta bili tudi dve nedelji, in ko so našteli 240.000 obiskovalcev? - Le kam čas beži, le kam se mu (nam) mudi...., da naenkrat nimamo časa - niti za prijetne reči, recimo za bolj možičen ogled sejma? A, vem: v "zakulisju" ni več velikanskega soda, v katerem se je neustrašni kaskader vozil z motorjem - vodoravno...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.