https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešno zaključen 8. poletni romski tabor

12.08.2016 ob 11:00  

Romski akademski klub je v sodelovanju s Centrom za šolske in obšolske dejavnosti uspešno zaključil že 8. poletni romski tabor. Tabor združuje tako romske kot neromske otroke.


Poletnih počitnic otroci ne preživljajo več le na morju, ampak se čedalje več otrok udeležuje raznih tematskih taborov po Sloveniji. V Pomurju je postal stalnica že tudi  poletni romski tabor, ki ga organizira Romski akademski klub. Letošnji že osmi po vrsti je potekal z namenom promoviranja zdravega načina življenja in spoznavanja lokalnega okolja na nov, inovativen način. Za izvedbo tabora so člani Romskega akademskega kluba združili moči s Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti, ki med drugim v sklopu projekta »Skupaj za znanje« romskim otrokom po Sloveniji skozi leto nudi tudi dodatno učno pomoč v šoli in domačem naselju.

Prvi dan so otroci spoznali zgodovino spomenika na trgu zmage v središču prekmurske prestolnice, zatem so obiskali evangeličansko cerkev, dom za starejše občane ter pokukali v zakulisje prvega romskega radia v Sloveniji. Dan so sklenili z ogledom dvorca in konjeniškega centra v Rakičanu. Sledil je dan ustvarjalnih delavnic žepnih pošasti. Zadnji dan tabora je bil namenjen izključno promociji zdravega življenjskega sloga. Medtem ko so dečki pridno trenirali nogomet, so dekleta v večnamenski dvorani v naselju ob nogometnem igrišču zaplesale zumbo. Po vseh končanih aktivnostih so izvajalci skupaj z otroki pripravili še okusne sadne kaše oz. smútije.


Foto: FB Romski akademski klub

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.