https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

75-letnica namerno požgala hišo

18.03.2011 ob 13:19  

Pred dnevi je Regijski center za obveščanje v Murski Soboti bil v zgodnjih jutranjih ura javljeno o požaru na stanovanjski hiši, ki se je zgodil na območju UE Lendava. Izkazalo se je, da je 75-letnica hišo požgala iz koristoljubja.

Takoj po prijavi so na kraj napotili gasilce in o požaru obvestili policiste. Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so gasilci po prihodu na kraj začeli gasiti nadstrešek med hišo in gospodarskim delom, pod katerim je bil parkiran osebni avtomobil. Kljub zelo hitri intervenciji gasilcev sta nadstrešek in osebni avtomobil v celoti pogorela, ogenj pa je zajel tudi ostrešje na gospodarskem delu.  Med gašenjem so gasilci skozi okno opazili tudi manjši ogenj v stanovanjski hiši.

Slika je simbolična (http://www.sxc.hu)

Ko so gasilci vstopili v stanovanjski del hiše in pogasili opažen ogenj, so presenečeni ugotovili, da gori na več mestih po hiši. S hitro in učinkovito intervencijo so pogasili vse začetne požare v hiši in tako preprečili,da bi podtaknjeni začetni požari zajeli celotno stanovanjsko hišo.

Zaradi poskusa zavarovalniške goljufije nastalo 30 tisoč evrov škode

Kriminalisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je požig iz koristoljubja (poskus zavarovalniške goljufije) povzročila 75-letna lastnica stanovanjske hiše. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja požiga bo kazensko ovadena. Kljub hitri in učinkoviti  intervenciji gasilcev, ki so preprečili najhujše, je nastala premoženjska škoda v višini 30.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.