https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Športna sobota in enajsti Mura kros na Jenamena festu

Črenšovci, 23.08.2016 ob 7:00  

Sobotni dan letošnjega Jenamena festa je bil športno in zabavno obarvan. Potekal je medulični turnir v nogometu in Mura kros. Potekal je 11. Mura kros za odrasle in 2. Mura kros za otroke.

 

Enajsti Mura kros za odrasle je potekal na progi dolžine 4 kilometre za pokal Pomurskih lekarn. Otroški Mura kros je potekal v treh kategorijah in sicer 1-4 let v dolžini 50 m, kategorija 4-6 let v dolžini 100 m in kategorija 6-9 let v dolžini 300m.

Zraven tega je potekalo še tekmovanje v šahu. Pripravili so Muzejski kout, kjer so razstavili stara glasbila, ki jih ima v svoji zbirki starin bovjaš Mirko Šernek. Na ogled so bili tudi traktorji Društva ljubiteljev starodobne tehnike PUFKAČI iz Ižakovcev. Potekal je tudi Jenamena rejli kolesarjev starodobnikov. Ta dan je potekalo še ribiško tekmovanje, olimpijada in balinanje

V sklopu SENJE GNJES so se na stojnicah predstavili tudi rokodeci, ki s svojimi unikatnimi izdelki in izvirnimi idejami nagovarjajo sodobnega človeka, naj ne bo usmerjen le v potrošniško naravnanost in naj ceni delo rok in spretnosti posameznika.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija