https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bumerangu Sreče poskrbeli za aktivne in ustvarjalne počitnice

Križevci, 26.08.2016 ob 9:00  

Člani Društva za aktivno preživljanje prostega časa Bumerang Sreče so ponovno izpeljali že peti poletni tabor za otroke, ki je potekal v športnem parku v Križevcih na Goričkem.

 

Poletni tabor je namenjen osnovnošolskim otrokom, ki želijo svoj čas preživeti aktivno in ustvarjalno, v družbi z drugimi otroki in prijatelji. V ta namen so animatorji pripravili različne ustvarjalne delavnice in aktivnosti, ki so potekale skozi celoten čas poletnega tabora.

Skozi celoten čas tabora so potekale tudi številne športne aktivnosti pod vodstvom animatorjev, ki so poskrbeli, da so otroci skozi športne in družabne igre aktivno preživljali prosti čas. V času tabora so pripravili še filmski večer pod zvezdami, na katerem so si otroci, starši in animatorji ogledali slovenski film Poletje v školjki. Kasneje pa je sledilo prijateljsko druženje ob pečenju koruze in srkanju limonade.

 

Poleg aktivnega preživljanje prostega časa, je namen taborov, da v otrocih poskusijo vzbuditi ustvarjalno žilico. Zraven tega pa je pomembno še druženje, veselje, pozitivna energija in tkanje novih prijateljskih vezi. Po izkušnjah animatorjev so otroci več kot navdušeni nad tovrstnimi tabori in jih z veseljem obiskujejo. Tudi letošnjega tabora se je udeležilo trideset otrok.

 

Izdelke, ki so jih otroci ustvarjali v času poletnega tabora so razstavili zadnji dan tabora na zaključni prireditvi, kjer so tudi zapeli himno in zaplesali – torej staršem pokazali vse kar so se naučili v času tabora. Na koncu je sladilo še sladkanje s torto ob praznovanju rojstdnega dne društva Bumerang Sreče. Razstavo izdelkov si je mogoče do 31. avgusta še ogledati v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija