https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Na državnem padalskem prvenstvu slavili Mavrič, Kenker in Sky Dragons

Murska Sobota, 31.8.2016  

Aeroklub Murska Sobota se je še enkrat izkazal v organizaciji državnega prvenstva v padalstvu, ki se ga je udeležilo več kot 50 tekmovalcev.

Na Letališču Murska Sobota se je uspešno zaključilo Državno prvenstvo v padalskih skokih v organizaciji Aerokluba Murska Sobota in Padalskega kluba Skeri Fly. Tekmovanje je potekalo med 25. in 28. avgustom 2016 v odličnih vremenskih pogojih, tako da je 50 tekmovalcev v treh disciplinah opravilo 690 skokov. Vsaka disciplina samostojno šteje za državno prvenstvo, tako da tokratno tekmovanje združuje tri tekme. Ob zaključku prvenstva smo tako dobili dva državna prvaka in eno ekipo s tem naslovom. Prvenstva so se odvijala v naslednjih disciplinah. To so bile državno prvenstvo v hitrostnem letenju, v letenju z letalno obleko in v skupinskih likovnih skokih 4-way.

Državni prvaki so postali sledeči posamezniki. V hitrostnem letenju je bil zmagovalec Aljaž Mavrič (Skydragons), ki je slavil pred Nikom Verešem (Aeroklub Murska Sobota) in Jožetom Vedlinom (PK Skeri Fly). Državni prvak v letenenju z letalno obleko je postal Robert Krenker (Aviofun) pred Nejcem Sedovnikom ( Md&Md ) in Zdenko Pihlerjem ( PK Skeri Fly ). V zadnji disciplini, skupinski likovni skoki 4-way pa so bili najbolj uspešni padalci Sky Dragonsa pred Veščami in Prostim padom.

Ob tem omeninmo tudi, da so bili organizatorji pohvaljeni s strani predsednika padalske komisije pri Letalski zvezi Slovenije Jožeta Vedlina : "Zadovoljen sem, da je za nami novo uspešno državno prvenstvo na katerem je 50 padalcev izvedlo 690 skokov, ki so se zaključili brez najmanjšega incidenta. Ponosen sem, da smo v okviru letošnjega prvenstva tekmovali tudi za naslov državnega prvaka v dveh novih in zelo atraktivnih disciplinah - hitrostno letenje in letenje z letalno obleko. S tem dokazujemo da v padalskem športu sledimo svetovnemu vrhu tudi v teh disciplinah. Posebej bi izpostavil sodelovanje s Slovensko vojsko in se jim zahvalil, saj brez njihove pomoči te tekme ne bi mogli izvesti. To je že trinajsto državno prvenstvo, kjer sodelujem pri organizacija tekmovanja, in moram poudariti, da smo po odzivih sodeč, kot skupina organizatorjev, Aeroklub Murska Sobota, Padalski klub Skeri Fly in Slovenska vojska, zelo dobro sodelovali in po vseh teh letih uspešno zaključili še eno državno prvenstvo. S tem elanom in dobro popotnico za naprej pripravljamo tudi kandidaturo za izvedbo tekme svetovnega pokala. Čestitam vsem državnim prvakom za osvojene naslove ter se zahvaljujem vsem udeležencem za dobro tekmo, še posebej pa pilotu Slovenske vojske Darku Soviču za vso vloženo energijo v tekmovanje."

 

REZULTATI:

Rezultati v disciplini »najvišja hitrost«:

1. mesto: Aljaž Mavrič, SkyDragons, 410 km/h

2. mesto: Niko Vereš, Aeroklub Murska Sobota, 406 km/h

3. mesto: Jože Veldin, PK Skeri Fly, 342 km/h

Rezultati v disciplini »povprečna hitrost na razdalji 1000 metrov«:

1. mesto: Aljaž Mavrič, SkyDragons, 353 km/h

2. mesto: Niko Vereš, Aeroklub Murska Sobota, 319 km/h

3. mesto: Roman Pavlovič, Md&Md, 288 km/h

 Rezultati v letenju z letalno obleko:

1. mesto: Robert Krenker, Aviofun

2. mesto: Nejc Sedovnik, Md&Md

3. mesto: Zdenko Pihler, PK Skeri Fly

 Rezultati v skupinskih likovnih skokih:

1. mesto: Sky Dragons

2. mesto: Vešče

3. mesto: Prosti pad

 

Več slik v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2016 ob 22:54 pancho villa gost

      Niko Vereš je zakon. Ajde mali razpali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.