https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mobilni telefon je leglo bakterij!

01.10.2016 ob 8:00  

Strokovnjaki pravijo, da je na mobilnem telefonu vsakega posameznika več umazanije in bakterij kot na dnu čevlja. Torej je pomembno, da naše mobitele pogosto in na pravilen način čistimo.

Če vas je zgoraj navedena trditev presenetila, pa podajmo k temu čisto enostavno razlago: seboj jih nosimo na stranišča, v telovadnico in fitnes, podajamo jih naokoli, ko kažemo fotografije, na njih igrice igrajo malčki. Zato so tudi polni bacilov. In če vas še to vedno ni prepričalo, pa temu dodajmo še en preizkus: vzemite vaš mobilni telefon v roke in si ga oglejte. Vidite mastne prstne odtise na zaslonu na dotik? Prašne delce in drobtinice v kotičkih aparata? Morda je kje zataknjen kakšen las? Če ne najdete, potem spadate med tiste redke, ki se pomembnosti sprotnega čiščenja mobilnega telefona že zavedajo.

Foto: radioslatina.hr

Če pa najdete, pa sledi nekaj podatkov in napotkov iz strani strokovnjaka: »O tem, da se preko teh naprav prenašajo bolezni, ni nobene debate,« pojasnjuje Dubert Guerrero, specialist za infekcijske bolezni na kliniki Sanford Health v kraju Fargo v Severni Dakoti. Zato je dobro, da svoje tehnološke igrače redno čistimo, dodaja. Ne samo zato, da se izognemo okužbam, tudi prodali jih bomo lažje, če bodo dobro ohranjeni in čisti.

Proizvajalci običajno o čiščenju ne nudijo kaj dosti informacij, uporabniki pa ne vemo, kako se tega lotiti, da ne bi poškodovali napravo. Guerrero in njegovi kolegi so ugotovili, da je povsem dovolj že to, da redno obrišemo telefon z vlažno čistilno krpo iz mikrovlaken, s čimer bomo odstranili večino bakterij. Tiste, bolj trdovratne, pa bomo odstranili s pomočjo alkohola ali sredstev, ki jih za ta namen prodajajo v trgovinah. Z vlažno krpico nežno obrišemo telefon, nikoli ne brizgamo ničesar direktno v aparat, svetujejo.

Foto: zadovoljna.dnevnik.hr

Od vsakega posameznika je odvisno, kolikokrat se odloči očistiti svoj mobilni telefon, a strokovnjaki svetujejo, naj to postane dnevna rutina. »Tako kot zobje, ki jih umivate, je tudi mobilni telefon nekaj, kar želite čistiti redno,« so zapisali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2016 ob 21:41 gost

      NAJVEČJA LEGA BAKTERIJ JE TA NIČVREDNA VLADA.....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2016 ob 14:42 gost gost

      Največje leglo bakterij so takši bedaki, kak je zgornji gost. Dobro, ka jih nega dosta. Sicer pa, komi se tu ne vidi, je cesta široka in ravna.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2016 ob 23:00 gost

      Cmerar a si to ti...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2016 ob 23:04 Hadaja gost

      Srednji gost očitno si tudi ti budalo kajti cesta ima tuuud ovinkeee.Ce si slep ti je oproščeno...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.