https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Ferencovo senje bo ta vikend znova popestrilo dogajanje v Turnišču

Turnišče, 30.09.2016 ob 13:00  

Ta konec tedna bo v Turnišču znova zaživela večstoletna sejemska tradicija. V nedeljo, 2. oktobra 2016, bo na Planikinem parkirišču od 8. ure potekalo Ferencovo senje, ki velja za drugo največjo sejemsko prireditev v Turnišču poleg sejma ob »Velki meši«.


V začetku oktobra goduje Franc in takrat se v Turnišču odvija Ferencovo senje. Prvi pisni viri o Ferencovem senju segajo v leto 1896 in po nekaj desetletjih zatišja v drugi polovici 20. stoletja je bil ta velik dogodek za Turnišče ponovno oživljen leta 1996 in vse od takrat je ta sejem stalnica dogajanja v mesecu oktobru v občini Turnišče.

Tudi letos bo na stojnicah pestra ponudba, poleg tega pa se bodo predstavila občinska društva s svojo ponudbo. Zadnja leta je za zabavo na sejmu poskrbijo ansambli iz občine Turnišče, ki bodo tudi letos poskrbeli za prešerno vzdušje. Predstavili se bodo Duo Matej band, Duo Matej in Danilo, Gitano band, nekdanja skupina Bodočnost in drugi.

Prav tako v nedeljo, 2. oktobra 2016, bo ob 18. uri bo pred občinsko zgradbo potekala trgatev potomke stare trte z Lenta. Za ta svečan dogodek obiranja sadov potomke najstarejše trte na svetu bo poskrbelo Vinogradniško-sadjarsko društvo Turnišče.

Foto: arhiv Pomurec.com

V ponedeljek 3. oktobra 2016, bo ob 17. uri v dvorani Občine Turnišče potekalo predavanje z delavnico mag. Nastje Mulej, z naslovom »Postani sprememba, ki jo želiš videti v občini – Pozitivna psihologija in podjetništvo«.   

»Vesela sem, da s pomočjo naših ljudi ohranjamo tradicijo občine. Po drugi strani pa se trudimo že znane teme nadgraditi z novimi vsebinami v duhu novega časa,« je o prihajajočih dogodkih povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2016 ob 20:38 renkovci gost

      Štant z malimi upkačami bo tüdi ?Ha,haaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.