https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

OŠ I Murska Sobota znova med najbolj športnimi osnovnimi šolami v Sloveniji

Murska Sobota, 04.10.2016 ob 7:35  

V sklopu natečaja ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS in Zavoda za šport Planica za najbolj športne šole v šolskem letui 2015/2016 se je znova visoko uvrstila OŠ I Murska Sobota, ki je prejemnica zlatega priznanja v kategoriji osnovnih šol.

 

Široko razvejane športne aktivnosti

Natečaj upošteva izpeljavo različnih športnih programov – Zlati sonček, Krpan, Naučimo se plavati, Šolska športna tekmovanja in prireditve ter program Zdrav življenjski slog. Vse te programe so izvedli izven pouka. Do zlatega priznanja za najbolj športno šolo v Sloveniji so prišli, kot so pojasnili na novinarski konferenci ob tej priložnosti, s široko razvejanimi športnimi aktivnostmi, ki jih ponujajo že najmlajšim učenecem ob vstopu v šolo.

Največ predebelih otrok je ravno v Pomurju

Za celosten razvoj otroka je kot opažajo pomembna kakovostna spodbuda v zgodnjem obdobju otrokovega odraščanja. Gibanje in šport tudi razvojni psihologi štejejo za eno od najpomembnejših razsežnosti otrokovega celostnega osebnostnega razvoja. To je tudi njihovo vodilo. Učitelji športne vzgoje poudarjajo tudi da je medsebojni vpliv med telesnim in duševnim oziroma gibalnim in intelektualnuim toliko večji, kolikor mlajši je človek.

 

Učenci se udeležujejo številnih šolskih tekmovanj

Organizirali so tekmovanja iz atletike, košarke, odbojke, nogometa in šaha ter se hkrati udeleževali tekmovanj poleg v naštetih športnih panogah še v smučanju, plavanju, plesu, streljanju z zračno puško in judu. 

Zelo uspešni so bili na raznih državnih tekmovanjih.

Na državnem prvenstvu v košarki so v finalu 3 x 3 osvojili prvo mesto, v košarki za starejše dečke prav tako prvo mesto ter v judu v finalu ekipno prvo mesto, posamezno pa prvo in drugo mesto. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2016 ob 13:00 gost gost

      Ja, za šport so, kaj pa ostalo - znanje? Kje drugje se pa težko pokažejo, oz. jih ni. Šola je bila vedno hram učenosti in ne samo športa.Tako, da se samo s tem kititi ni primerno in ne higienično.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2016 ob 21:23 pancho villa gost

      Ajde ne nakladaj. V gnešnjon časi deca več ne vejo plezati pa bejžati. Še kak je pomemben šport, tu nega bubanja na pamet. Ka smo si na jasnon v ton prispevki je govora o športnih tekmovanjih v osnovnij šoulaj in posameznih dosežkih, ki so jih otroci dosegli skozi celotno šolsko leto. Nešče je navoščeni, biti prvi v Sloveniji je nej samo tak ge koli. Tipično za prekmurce ne vejmo se promovejrati kda pa nešče to zna, te pa je nevola ka se vö meče in je te tou nehigienično. Čestitan športnim pedagogon, najbole pa ravnateljici, ka ma posluh za šport.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.10.2016 ob 10:17 gost2 gost

      Se popolnoma strinjam s prvim gostom. Posluh bi pa lahko bil še za kaj drugo, ne samo za šport.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.