https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Slovenski strelci v Beogradu postavili državni rekord, Pomurska družina Maček med najboljšimi

4.10.2016  

Slovenska moška strelska reprezentanca s puško šibrenico je v Beogradu podrla rekordnih 360 letečih tarč. Med njimi je bil najboljši Pomurec Boštjan Maček. Med članicami je bila najboljša Jasmina Maček, med mladinci pa je tretje mesto osvojil Rene Maček.

Slovenska moška strelska reprezentanca s puško šibrenico je nastope v letošnji sezoni zapečatila z ekipnim državnim rekordom v trapu. Na kakovostni mednarodni preizkušnji v Beogradu, Memorialu Milana Šotre, so namreč Boštjan Maček (122 zadetkov), Denis Vatovec (119) in Tomaž Blazinšek (119) podrli 360 letečih tarč in dosedanjo najboljšo znamko popravili za pet zadetkov. Kljub temu pa se je slovenski trojici zmaga za las izmuznila iz rok, za dva zadetka so bili namreč uspešnejši favorizirani Hrvati.

Zmagovalci, letošnji ekipni evropski prvaki iz italijanskega Lonata, so namreč v Srbiji tekmovali v najmočnejši zasedbi, tudi z zadnjima dvema olimpijskima zmagovalcema iz Londona 2012 in letošnjega Ria de Janeira. Poleg Giovannija Cernogoraza in Josipa Glasnovića je leteče tarče pod hrvaško zastavo podiral še Anton Glasnović, ki je v velikem finalu v posamični konkurenci po dodatnem razstreljevanju premagal prvega slovenskega aduta Mačka, navaja delo.si. Med članicami je bila najprepričljivejša Jasmina Maček. Nastopil je tudi Rene Maček, ki je med mladinci dosegel tretje mesto.

Foto: FB Jasmina Maček

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.