https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

ONinMe iz Ljutomera letošnji prejemnik Diplome Linhartovega srečanja

05.10.2016 ob 7:35  

S podelitvijo matičkov, priznanj za najboljše gledališke stvaritve pretekle sezone, se je v Postojni končalo 55. Linhartovo srečanje, festival gledaliških skupin Slovenije in zamejstva, ki ga pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD). Diploma Linhartovega srečanja je romala tudi v roke Gledališke skupine ONinME Ljutomer za predstavo Grenki sadeži pravice. Za nagrado se je potegovala tudi predstava Na odprtem morju Gledališke skupine KUD Štefan Kovač Murska Sobota.

Linhartovo srečanje je osrednja in najpomembnejša gledališka prireditev v organizaciji JSKD. Srečanje predstavlja izbor najkvalitetnejših predstav slovenskega ljubiteljskega gledališča in je hkrati pregled ljubiteljske gledališke dejavnosti v Sloveniji. Nanj se lahko prijavijo vse slovenske ljubiteljske gledališke skupine, ki delujejo na območju Slovenije, v zamejstvu ali tujini. V letošnji sezoni se je za nastop na festivalu na lokalnih ravneh potegovalo kar 125 predstav.

Letošnja selektorica festivala Ana Ruter je izmed 30 predstav, ki so se uvrstile na regijsko raven, za zaključni festival v Postojni izbrala naslednje: Grenki sadeži pravice (Milan Jesih) gledališke skupine ONinME Ljutomer, Macbeth (William Shakespeare) Gledališča Zarja Celje, Ikarus (Rok Sanda) Društva Mali Petelin, Na odprtem morju (Slawomir Mrožek) Gledališke skupine KUD Štefan Kovač Murska Sobota, Triko (Milan Jesih) Šentjakobskega gledališča Ljubljana, Goli pianist (Matjaž Zupančič) Teatra JJ, KD Janez Jalen, Notranje Gorice in Samotni zahod (Martin McDonagh) KD Igralska skupina pri Gledališču Toneta Čufarja Jesenice.

Foto: radio1.si

V utemeljitvi podelitve Diplome Linhartovega srečanja za zborovsko igro ONinME Ljutomer za predstavo Grenki sadeži pravice so zapisali: Gledališka skupina ONinME je v  predstavi Grenki sadeži pravice vzpostavila visok nivo skupinske zborovske igre. Vsak posameznik v  vsakem trenutku, tudi ko je v drugem planu, s svojo prezenco in dejavnim odnosom do soigralcev oblikuje svoj igralski prostor in vlogo, hkrati pa je nepogrešljiv delček celote.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.