https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zalog zemeljskega plina v Petišovcih naj bi bilo za 11 milijard kubičnih metrov

21.03.2011 ob 19:05  

Kot poroča časnik Finance, je britanska družba Ascent Resources zalog zemeljskega plina v Petišovcih ocenila na 11 milijard kubičnih metrov, črpati pa bi naj začeli še v letošnjem letu. Za dodatne raziskave so izdali nove delnice, s katerimi naj bi zbrali slabih 20 milijonov evrov.

Britanska družba Ascent Resources, ki ima v lasti 75 odstotkov polja v Petišovcih, je kot poroča časnik Finance na borzi zbrala 20 milijonov evrov, od katerih bo polovico namenila za raziskave in izboljšanje črpalne infrastrukture na plinskem polju v Petišovcih. Britanci pričakujejo, da bodo proizvodnjo začeli v zadnjem četrtletju letošjega leta.

foto: sxc.hu

Izdali nove delnice

Da bi opravili dodatne raziskave in zagnali izkoriščanje plinskega polja, je britanska družba izdala nove delnice, s katerimi je pred stroški izdaje zbrala slabih 20 milijonov evrov. Če bodo tudi dodatne vrtine potrdile obetavnost polja, bo družba Ascent Resources potrebovala dodatna sredstva, ta pa bodo po napovedih zagotavljali s posojili ali pa odprodajo deleža v naftnem polju. Družba ne izključuje možnosti izdaje novih delnic. Analitska družba FinCap je verjetnost uspeha raziskav dvignila s 33 na 50 odstotkov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.