https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Rakičanu je potekal strateški kolegij Univerze v Mariboru

Murska Sobota, 05.10.2016 ob 11:00  

V raziskovalno izobraževalnem središču RIS Dvorec Rakičan, kjer se izvaja tudi dislocirani program Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, je v ponedeljek potekal strateški kolegij vodstva Univerze v Mariboru.

 

Strateški kolegij dekanov na predlog dr. Mitje Slavinca

Na predlog in povabilo dekana Fakultete za naravoslovje in matematiko doc. dr. Mitje Slavinca je rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar sklical strateški kolegij dekanov v RIS Dvorec Rakičan. Gre za prvi takšen kolegij, na katerem so se ob rektorju zbrali, prav vsi prorektorji, vseh 17 dekanov fakultet, obe direktorici pridruženih članic, glavni tajnik in predsednik komisije za kakovost.


Za hitrejši in uspešnejši razvoj univerze kot celote

Uvodoma so prisotni razpravljali o smereh nadaljnjega razvoja Univerze v Mariboru, s posebnim poudarkom na kakovosti in tistih aktivnosti, ki jih posamezna fakulteta lahko prispeva za hitrejši in uspešnejši razvoj univerze kot celote.

Univerza v Mariboru se uvršča med 500 najboljših univerz na svetu

Uvodoma so dekani so predstavili izkušnje, ki jih imajo na posamezni fakulteti v zvezi z zagotavljanjem kakovosti študija, znanstveno raziskovalnega in strokovnega dela ter vpetosti univerze v domače in tuje okolje. Vse to so ključni kazalniki, na osnovi katerih se Univerza v Mariboru uvršča med 500 najboljših univerz na svetu, kar je glede na razpoložljiva sredstva izjemen uspeh.

Tudi o financiranju

Sistemu financiranja fakultet je bilo tudi namenjeno nadaljevanje kolegija. Resorna prorektorja sta predstavila obstoječe stanje in možne modele ter kriterije o katerih bo v prihodnje tekla razprava. Pri tem se bo zasledovalo pomemben cilj, da se bo Univerza v Mariboru razvijala v smeri moderne, mednarodno primerljive univerze, znotraj katere bodo posamezne fakultete lahko v čim večji meri razvijale svoje potenciale, upoštevaje vse specifike posameznih študijskih smeri. Rektor je predstavil tudi pobudo za pripravo Zakona o univerzi, ki ima ustavno zagotovljeno avtonomijo, kar pa je v praksi zmeraj manj prisotno.

Dobra izkušnja, tudi naslednji strateški kolegiji bodo organizirani izven prostorov rektorata

Kljub zahtevnim točkam dnevnega reda in daljnosežnim procesom, ki so se v Rakičanu pričeli, je kolegij potekal zelo konstruktivno in v prijetnem vzdušju. Na dislocirani enoti Univerze v Mariboru so se udeleženci lažje v celoti posvetili obravnavani tematiki, zato bodo tudi naslednji strateški kolegiji organizirani izven prostorov rektorata.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2016 ob 14:28 smc gost

      trius fantastikus z sedme slike vi samo radirajte ;-)

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2016 ob 15:58 Stewen gost

      SRANJE! NEKAJ KOMENTARJEV JE CK ZBRISAL!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2016 ob 19:43 smc gost

      http://www.reporter.si/slovenija/ko-bolni%C5%A1ka-doktorat-draga-%C5%A1iftarja-re%C5%A1ujeta-sobo%C5%A1ko-rde%C4%8Do-oblastno-koalicijo/64745

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.10.2016 ob 7:57 press gost

      Ja, metla dela tudi tu... pa nič spornoga neje bilo napisano..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.10.2016 ob 9:51 gost

      Svoboda govora na Pomurcu, samo za tiste, ki hvalijo.....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.10.2016 ob 10:17 smc gost

      https://www.youtube.com/watch?v=ZGBYFjZ4uVQ&feature=youtu.be

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.10.2016 ob 12:59 lilipress gost

      Tou so meli sestanek, kak zrihtati eno partijsko dejte na fakulteto.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.